Πρωτομαγιά υπό το βάρος έξι χρόνων ύφεσης

14:48 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη από εκείνη στις προ κρίσεως διαδηλώσεις, γεγονός που οφείλεται και στο αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για ορισμένες μόνον ομάδες εργαζομένων, αλλά και στην απόφαση της αστυνομίας να δυσκολέψει την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας,

βάζοντας λουκέτο στους σταθμούς του Μετρό που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

Στην πρωτεύουσα η πορεία, που ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, είχε σπάσει σε τρία μέρη: Εκείνο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και του αντιεξουσιαστικού μπλοκ.

Το πρωί αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Στ.Καλλέργη, πρωτοπόρου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ το απόγευμα θα γίνει κατάθεση στεφανιού μνήμης και τιμής και στην Καισαριανή (μνημείο Ηρώων).

Τσίπρας: Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα

Στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της πατρίδας μας, είναι η ελπίδα, είναι η δύναμη της πατρίδας μας. Είναι η δύναμη για να αλλάξουμε το μέλλον», δήλωσε.

«Την οικονομία δεν θα την αναστήσει ούτε η χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία, ούτε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Θα την αναστήσει ο κόσμος της εργασίας με τους αγώνες του», σημείωσε ο Αλέξςη Τσίπρας και κατέληξε στη δήλωσή του: «Τον θέλουν στο περιθώριο υποταγμένο γιατί τον φοβούνται. Τον θέλουμε στην πρώτη γραμμή για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα