«Προτιμούσα να σκοτωθώ παρά να παντρευτώ»

Η 11χρονη μιλά για τη συμπεριφορά άλλων κοριτσιών στην Υεμένη και διερωτάται: «Και τι γίνεται με την αθωότητα της παιδικής ηλικίας; Τι έχουν κάνει λάθος τα παιδιά για να θέλουν να τα παντρέψουν με τέτοιο τρόπο;»

Το βίντεο, το οποίο παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, επεσήμανε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα με τους γάμους μικρών παιδιών στην Υεμένη.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς της Νάντα έχουν υποστηρίξει επανειλημμένα ότι δεν είχαν πρόθεση να την παντρέψουν. Και η Seyaj, η οργάνωση για τα δικαιώματα

των παιδιών στην Υεμένη, τόνισαν ότι κάποια στοιχεία της ιστορίας της 11χρονης ήταν κατασκευασμένα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αυτού, το CNN έκανε ρεπορτάζ για την μικρή, την οποία συνάντησε, όπως και τους γονείς της.

Η αλήθεια είναι δύσκολο να βρεθεί, υποστήριξε ο ρεπόρτερ στο τέλος του βίντεο, όμως το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένες, μαζί με την οργάνωση Seyaj, όρισε ως προσωρινή κηδεμόνα της 11χρονης τη Ράμζια αλ-Εριανί, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών της Υεμένης, ορίστηκε ως προσωρινή κηδεμόνας της μικρής μέχρι να διευθετηθεί η υπόθεσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα