Σάλος από την αποκάλυψη του matrix24.gr – Ομολογούν το taxis gate

Οι προσφυγές εναντίον του δημοσίου και των αρμοδίων στελεχών του υπουργείου θα κατατεθούν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ενδεχομένως στις εισαγγελικές αρχές.

Τόσο ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Τσαβδάρης όσο και ο πολιτικός του προιστάμενος υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης θα πρέπει να λογοδοτήσουν στις αρχές για το τεράστια προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή αποκάλυψη του Matrix24 αφορούσε στο διάτρητο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών όπου φορολογούμενοι στην προσπάθεια

τους να υποβάλλουν το Ε9 βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού παρουσιάστηκαν στην οθόνη τους στοιχεία άλλων φορολογουμένων, στα οποία μάλιστα μπορούσε να μπει και να τα παραποιήσει κατά βούλησιν.

Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκαν το πρόβλημα και απάντησαν στο Matrix24 ότι δημιουργήθηκε λόγω των υψηλών ταχυτήτων που επιχείρησε να θέσει σε λειτουργία η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι. Ωστόσο, το σύστημα δεν άντεξε και άρχισε να κάνει «διαρροές».

Πλέον όπως αναφέρει ο ίδιος παράγοντας το ηλεκτρονικό σύστημα γύρισε στις παλαιές αργές ταχύτητες προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Ποιος θα διασφαλίσει τους φορολογούμενους από τους επιτήδειους;

Keywords
Τυχαία Θέματα