Πρόληψη για κρατούμενους με μεταδιδόμενα νοσήματα

Σε αυτήν συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κώστας Καραγκούνης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Υπουργείων συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών οι οποίες εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους

τροφίμους των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας και με τη συνδρομή του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος σε κρατούμενους που εισέρχονται στις φυλακές προκειμένου να διαγνωστεί εάν πάσχουν από aids, φυματίωση και ηπατίτιδα τύπου B και C.

Τους εργαστηριακούς ελέγχους θα αναλάβει το Υπουργείο Υγείας, καθώς θα διαθέσει κινητές μονάδες στις οποίες θα εξετάζονται οι τρόφιμοι, ενώ συγχρόνως για τον ίδιο σκοπό θα αξιοποιηθεί το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο του Σωφρονιστικού Καταστήματος του Κορυδαλλού.

Επίσης εξετάστηκαν θέματα θεραπευτικής αντιμετώπισης των οροθετικών, ενώ δόθηκε μεγάλο βάρος και στον τομέα της ψυχικής υγείας των τροφίμων. Άλλωστε αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που προβλέπει βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης 4111/2013 την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα, από το προσωπικό των υγειονομικών περιφερειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα