ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε ομάδα, που προετοίμαζαν τη στρατολόγηση προσώπων για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας, πολίτες και ξένους κατοίκους καθώς και δημόσιες εγκαταστάσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SPA της Σαουδικής Αραβίας.

 Το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συνελήφθησαν δύο Σαουδάραβες και έξι Υεμενίτες. Εξηγεί πως ο ένας Σαουδάραβας ύποπτος αποδείχτηκε ότι είναι ο επικεφαλής πυρήνα της οργάνωσης στο Ριάντ και ότι έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες, που οδήγησαν

στη σύλληψη των έξι Υεμενιτών, οι οποίοι επίσης ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στον σχεδιασμό της επίθεσης.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του, η αστυνομία εντόπισε στο παράρτημα ενός τεμένους στην πρωτεύουσα χημικά, που χρησιμοποιούνται ως εκρηκτικά καθώς και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται για την πυροδότηση εκρηκτικών από απόσταση.

Επίσης, στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι οι έρευνες οδήγησαν και στον εντοπισμό του δεύτερου πυρήνα της οργάνωσης στη δυτική πόλη Τζέντα, την δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας. Το υπουργείο υποστηρίζει  ότι συνελήφθη ένας Σαουδάραβας, μέλος του συγκεκριμένου πυρήνα, που εργαζόταν για την προετοιμασία των εκρηκτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα