Πρόγραμμα ένταξης 55.000 ανέργων

Το πρόγραμμα για την ένταξη  τουλάχιστον 55.000 νέων στην αγορά εργασίας, από τον Ιανουάριο,  ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στην εκδήλωση «People in Crisis», που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης συντονισμένων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία από το 7,5% το 2008 εκτοξεύτηκε στο 26%, με τις χαμένες θέσεις εργασίας την τελευταία τετραετία να ξεπερνούν τις 700.000 και τους

ανέργους στο 1.300.000.

Αναφερόμενος στη συμπίεση του κόστους εργασίας, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν τη θεωρεί ως βιώσιμη και μακροχρόνια στρατηγική ανταγωνιστικότητας» και πρόσθεσε, ότι στόχος είναι «η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, εξωστρεφούς και δυναμικού που θα παράγει αξία, ποιότητα και απασχόληση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας «η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% την τριετία 2012-2014, θα επιτευχθεί πλήρως και μάλιστα χωρίς νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε  αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής που ανέρχεται στο 30% της συνολικής απασχόλησης και -σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας- συνιστά «οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα