Προχωρά η πώληση του ΔΕΣΦΑ

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται αύριο να δώσει «πράσινο φως» για την πώληση του συνόλου των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν Socar.

Κατά τις πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει την αυξημένη εγγυητική επιστολή της Socar, η οποία θα ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιστοιχεί στο 10% του προσφερόμενου τιμήματος για τον ΔΕΣΦΑ.

Το εν λόγω

τίμημα είχε αρχικά προσδιοριστεί στα 305 εκατ. ευρώ (και αντιστοίχως η εγγυητική επιστολή έφθανε τα 30,5 εκατ. ευρώ), αλλά κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων αναπροσαρμόστηκε στα 400 εκατ. ευρώ ∙ εξέλιξη που δρομολόγησε την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής αποκρατικοποίησης.

Πάντως, μετά το Ταμείο, το «πράσινο φως» για την αποδοχή της προσφοράς της αζέρικης εταιρίας για τον ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να δώσουν το διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η πώληση του ΔΕΣΦΑ θα βρεθεί εν συνεχεία στο μικροσκόπιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Κομισιόν.

Αισιοδοξία, πάντως, επικρατεί στο ΤΑΙΠΕΔ και για την υπόθεση των Κρατικών Λαχείων. Εκτός απροόπτου το θρίλερ εκτιμάται ότι θα λάβει αίσιο τέλος την επόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου με την υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση των Λαχείων ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και την κοινοπραξία ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games.

Keywords
Τυχαία Θέματα