Πρεμιέρα στη Βαλτική για τον Παναθηναϊκό

Στη Λιθουανία ο νταμπλούχος Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Λιέτουβος Ρίτας για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης και επιθυμεί να εκκινήσει με νίκη στο θεσμό στον οποίο έχει υψηλές βλέψεις που φτάνουν μέχρι το φάιναλ φορ του Τορίνο.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ταξίδεψε για τη Λιθουανία χωρίς τον Μάικ Μπράμος ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα, κλινήρης από ίωση που τον ταλαιπωρεί. Αλλά προβλήματα πάντως

δεν υπάρχουν (από τη στιγμή που στο ροτέισον έχει μπει και ο Ούκιτς) και ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί σχεδόν με όλα τα όπλα του. Στόχος των πράσινων είναι φυσικά η νίκη η οποία θα έχει διπλό όφελος. Αφενός για καθαρά βαθμολογικούς λόγους και αφετέρου για ψυχολογικούς αφού ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Α1.

Η Λιέτουβος από την πλευρά της συμμετέχει στη φετινή Ευρωλίγκα με φιλοδοξίες. Νικήτρια των προκριματικών, η ομάδα του Γερμανού Ντιρκ Μπάουερμαν θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τοtop-16 της διοργάνωσης. Η Λιέτουβος φέτος έχει και ελληνικό χρώμα καθώς τη φανέλα της φορά ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Εκτός αυτού, είναι και οι γνώριμοι από το ελληνικό πρωτάθλημα Μιλένκο Τέπιτς (ΠΑΟ), Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Ρενάλντας Σεϊμπούτις (ΟΣΦΠ).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ, ο Κροάτης Σρνταν Ντοζάι και ο Ιταλός Τζιανλούκα Ματιόλι.

Το πρόγραμμα του ομίλου Δ’ Ομίλου:

Ερυθρός Αστέρας-Λοκομοτίβ Κουμπάν 20:00

Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός 21:45

Λαμποράλ Κούτσα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45

Keywords
Τυχαία Θέματα