«Πράματα και θάματα» στο Μικρό Παλλάς

Πρόκειται για μία αιχμηρή πολιτική σάτιρα «βασισμένη σε μία ιστορία πιο αληθινή από εκείνες που μας λένε στις ειδήσεις», που φέρει την υπογραφή του Θ. Αθερίδη, ο οποίος πρωταγωνιστεί και παράλληλα έχει αναλάβει και τη σκηνοθετική επιμέλεια του εγχειρήματος.

«Το κοινό έχει τον πρώτο λόγο στην παράσταση»- σύμφωνα με τον εμπνευστή και σκηνοθέτη της-, «καθώς δεν είναι λίγα τα σημεία που καλείται να συμμετάσχει». Ο Γιάννης Ζουγανέλης κρατά τον ρόλο του κεντρικού εισηγητή- κομπέρ, ο οποίος θα ξεδιπλώσει στους θεατές το νήμα της ιστορίας των 3 ηρώων του έργου, οι οποίοι γνωρίστηκαν στη φυλακή,

όπου βρέθηκαν κατά λάθος, αφού τους συνέλαβε η αντιτρομοκρατική, θεωρώντας πως έχει πιάσει λαυράκι. Οι νεαρές Νάντια Κοντογεώργη και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου με τη σειρά τους έχουν επωμισθεί ρόλους-«κλειδιά», τους οποίους ο σκηνοθέτης αρνείται να αποκαλύψει, καθώς αποτελούν «τα ευρήματα της παράστασης και τη “νοστιμιά” της». Το υπόλοιπο καστ συμπληρώνουν οι Λευτέρης Ελευθερίου και Γιάννης Μπισμπικόπουλος.

«Το έργο γράφτηκε το καλοκαίρι γι’ αυτόν ακριβώς τον θίασο», είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Θοδωρής Αθερίδης. Όπως ανέφερε ο ηθοποιός, πρώτα βρήκε τους «συνενόχους» για το νέο του θεατρικό εγχείρημα και ύστερα προέκυψε το σενάριο της παράστασης, στην οποία, «το κωμικό στοιχείο προκύπτει από την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ήρωες για να ακουστεί η ιστορία τους, καθώς- όπως θα δείτε- υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες».

Για τον Γιάννη Ζουγανέλη, η παράσταση είναι «μία διασκεδαστική πολιτική ιλαροτραγωδία, με άμεσες αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα». «Όλοι σήμερα περιμένουμε ένα θαύμα να μας σώσει. Η κεντρική ιδέα της παράστασης είναι πως πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε και πως ο καθένας μας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, να πάρει πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σώσει τον εαυτό του. Μόνο τότε θα συμβεί το θαύμα», είπε ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Το σημαντικό είναι να παραδεχτούμε ως λαός την ανωριμότητα που μας διακατέχει. Σέβομαι τη δημοκρατία δεν σημαίνει ότι τη μια μέρα βρίζω και μουτζώνω τους πολιτικούς που κλέβουν και όταν έρχεται η ώρα πάω και τους ξαναψηφίζω. Σε αυτή την εποχή της σοκαριστικής πραγματικότητας και του επαναπροσδιορισμού, καλό είναι να μην αναπαράγουμε τις συμπεριφορές που έχουμε συνηθίσει και να ξεφύγουμε από τη νόρμα», υπερθεμάτισε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Για την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η παράσταση αγγίζει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης. «Μιλάει για τον έρωτα, την εξουσία, τις σχέσεις με την οικογένεια τις φυλακές- τις στενές και τις ευρύτερες- στις οποίες επιλέγουμε ή όχι να κλειστούμε, χωρίς να χάνει τον κωμικό χαρακτήρα της, αλλά και χωρίς να αφαιρεί τη δυνατότητα στον θεατή να σκεφτεί και να προβληματιστεί με αυτό που βλέπει», ανέφερε.

Τα σκηνικά επιμελείται η Αθανασία Σμαραγδή, τα κοστούμια η Νικολέττα Παναγιώτου, τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας καιι τη μουσική ο Θοδωρής Αθερίδης. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (γενική είσοδος), 17 ευρώ (λαϊκή), 15 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (ανέργων).

Keywords
Τυχαία Θέματα