«Που πας ρε Καραμήτρο;»

Αν το «έχεις»… είσαι προετοιμασμένος για όλα, μεθοδικός, διαθέτεις τα στοιχεία που απαιτούνται και σκέπτεσαι το επόμενο βήμα… τότε ναι θα την πάρεις περίπατο την …διαπραγμάτευση.

Πως λέμε Αθήνα και ελληνική Κυβέρνηση; Ε, καμία σχέση.

Όλοι είχαν «φτιάξει» ένα κλίμα πριν από αυτή την αξιολόγηση σα να πήγαιναν «εκδρομή στην εξοχή» και πίστευαν πως η διαπραγμάτευση θα έκλεινε με διαδικασίες εξπρές…

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει όμως να είσαι και έτοιμος… Να έχει κάτι να παρουσιάσεις. Και έφτασε η ώρα:

Το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήταν η αδυναμία της κυβέρνησης να παρουσιάσει σαφείς και μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πρέπει να οδηγήσει σε συρρίκνωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25.000. Μάλιστα οι πληροφορίες έλεγαν πως επειδή τα νούμερα …δεν έβγαιναν περιλαμβάνονταν σε αυτό τον αριθμό και οι εκτιμήσεις για 7.000 επίορκους, όταν εκείνοι που η υπόθεσή τους έχει τελεσιδικήσει δεν ξεπερνούν καλά – καλά τους 900!!!

Αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών η αδυναμία παρουσίασης πλήρους σχεδίου για την αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, έβαλε από το πουθενά στο τραπέζι την πρόταση για παράταση της καταβολής από τα νοικοκυριά του «χαρατσιού» που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Και ενώ δεν είχαμε λύσει αυτά τα θέματα με «φόντο» την υστέρηση εσόδων και την αδυναμία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών να συγκεντρώσουν ποσά που είναι βεβαιωμένα στις εφορίες, εμείς θέταμε ζήτημα μείωσης «αναποτελεσματικών» φόρων και ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών…

Και η αποθέωση της γκάφας: Τα «καμπανάκια» έπεφταν χτυπούσαν πριν από την έλευση της τρόικα για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Και το υπουργείο Οικονομικών τις μέρες παραμονής των πιστωτών μας βρήκε ευκαιρία να περάσει διάταξη που «χάριζε» το 80% των προσαυξήσεων που είναι να πληρώσουν όσοι βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών για «μαύρο χρήμα».. Μεταξύ αυτών πιθανότατα και κάποιοι από την λίστα Λαγκάρντ και όσες λίστες ελέγχονται!! Και η διάταξη αποσύρθηκε μετά από εντολή της ίδιας της τρόικας!!

Με άλλα λόγια: «που πας ρε Καραμήτρο»;;;

Keywords
Τυχαία Θέματα