Που πας καραβάκι;

Αρχικά οι Ισπανοί ακούγονται στον ασύρματο να ζητούν ευγενικά από τον καπετάνιο του αμερικανικού ναυτικού να αλλάξει πορεία 15 μοίρες νότια προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση.

«Έρχεστε κατευθείαν προς τα επάνω μας» του λένε, ενημερώνοντας τον παράλληλα ότι η απόσταση για τη σύγκρουση είναι τα 25 ναυτικά μίλια.

Όμως ο καπετάνιος του αμερικανικού πολεμικού αρνείται, προτρέποντας τον συνομιλητή του στον ασύρματο να αλλάξει αυτός πορεία 15 μοίρες βόρεια, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση.

Η ισπανική πλευρά επιμένει στην αρχική της τοποθέτηση…

Στη συνέχεια ο καπετάνιος

του αμερικανικού, επισημαίνει στο συνομιλητή του την ιδιότητα του και με πιο επιτακτικό τρόπο το ζητά να στρίψει 15 μοίρες βόρεια.

«Δεν θεωρούμε ότι είναι εφικτό ή βολικό κάτι τέτοιο. Σας προτείνουμε να αλλάξετε πορεία για να αποφύγετε τη σύγκρουση» ακούγεται να λέει η ισπανική πλευρά .

Τότε εξοργισμένος ο Αμερικανός καπετάνιος απαντά πως είναι επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ. Τον ενημερώνει επίσης ότι συνοδεύει τέσσερα υποβρύχια και άλλα πολεμικά σκάφη (δίνοντάς αναλυτικά τον αριθμό των πολεμικών που συνοδεύει) και πως κατευθύνεται στον Περσικό Κόλπο για ασκήσεις. «Δεν σας προτείνω, σας διατάζω να αλλάξετε πορεία ή θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα των πλοίων και των συμμαχικών δυνάμεων».

«Είστε μέλος του ΝΑΤΟ όπως και οι συμμαχικές δυνάμεις που είναι μαζί μας» συνεχίζει ο καπετάνιος ζητώντας και πάλι από την ισπανική πλευρά να συμμορφωθεί.

Επικρατεί σιωπή για λίγα δευτερόλεπτα και η απάντηση από την ισπανική πλευρά έρχεται σαν οβίδα.

«Είμαι ο Χουάν Μανουέλ Αλκαντάρα» συστήνεται για πρώτη φορά το αντίπαλο δέος και συνεχίζει: «Είμαστε δύο άνθρωποι και μας συνοδεύει το σκυλί μας, έχουμε μαζί μας φαγητό, μπύρες, και ένα πτηνό το οποίο κοιμάται αυτή την ώρα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Λα Κουρούνια μας υποστηρίζει. Δεν πρόκειται να πάμε πουθενά αφού βρισκόμαστε στην ξηρά!». Η αποκορύφωση του διαλόγου όμως έρχεται όταν εξηγεί πως βρίσκονται σε φάρο στις ακτές της Γαλικίας. «Κάντε ότι στο δ…ο νομίζετε προκειμένου να διασφαλίσετε την ακεραιότητα των πλοίων σας» συνεχίζει με μερικά «γαλλικά» εξηγώντας στους αμερικανούς γιατί επιμένουν τόση ώρα να αλλάξουν πορεία.

Λίγα δευτερόλεπτα σιωπή και ο καπετάνιος του αμερικανικού ναυτικού απαντά: «Εντάξει το ‘πιασα ευχαριστώ»

(Πηγή:liveleak.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα