Πως το υπουργείο Οικονομικών κοροϊδεύει τους φορολογούμενους

07:15 1/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Από σήμερα ξεκινά η σταδιακή ανάρτηση στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ανακοινώσεις της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Περισσότεροι από 600.00 φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν περισσότερους φόρους για τα ακίνητα που διαθέτουν αφού τακτοποίησαν του ημιυπαίθριους και βοηθητικούς χώρους. Όχι ότι είναι παράλογο αλλά θα

μπορούσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να έχει ενημερώσει νωρίτερα τους φορολογούμενους για τη τακτική της. Και ακόμα περισσότερο όταν η φορολόγηση γίνεται με αντικειμενικές αξίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους επειδή στο παρελθόν υπέβαλαν χειρόγραφους δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Ε9 και ξέχασαν ή δεν ήξεραν ότι πρέπει να δηλώσουν τον όροφο του ακινήτου. Τα επιπλέον ποσά δεν θα τους επιστραφούν ποτέ. Θα συμψηφιστούν κάποια στιγμή με κάποιον άλλο φόρο. Θα μπορούσαν να είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι τους φορολογούμενοι για τα συγκεκριμένα λάθη που θα έπρεπε να διορθώσουν.

Θα μπορούσε η ηγεσία του υπουργείου που κόπτεται τόσο πολύ για τους υπερβολικούς φόρους που πληρώνουν οι φορολογούμενοι να έχει ενημερώσει τους φορολογούμενους για όλα αυτά τα ζητήματα. Αλλά δυστυχώς ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να μαζέψουν φόρους.

Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουν περιχαρείς, ότι μειώνουν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης όταν οι φορολογούμενοι θα έχουν ήδη πληρώσει ήδη 12 δισ. Ευρώ φόρων (αν τα καταφέρουν) και αυτά μόνο στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 για να γλιτώσουν περίπου 300 εκατ. από τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο.

Καλύτερος εμπαιγμός δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα