Πώς θα μοιραστούν 32 εκατ. σε όσους συμμετέχουν στις διπλές εκλογές

Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί εκτιμάται στα 32 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση, όπως και αυτή του κοινωνικού μερίσματος, ορίζει ότι το ποσό της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών θα είναι ακατάσχετο.

Ποιο θα είναι το ποσό;

α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καταβάλλεται ποσό 115 ευρώ για κάθε ημέρα και 10 ημέρες. Στους αναπληρωτές εφόρους καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση, αλλά σε κάθε περίπτωση για μια ημέρα λιγότερη.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό 90 ευρώ για κάθε ημέρα και για εννέα ημέρες. Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων

της δικαστικής αρχής καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για έξι ημέρες.

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ποσό 50 ευρώ για κάθε ημέρα και για δύο ημέρες για τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και ποσό 50 ευρώ για κάθε ημέρα και για δύο ημέρες για τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Πέραν των ποσών που προαναφέρθηκαν η απόφαση καθορίζει, υπό προϋποθέσεις, και τη διάθεση χιλιομετρικής αποζημίωσης για τα οδοιπορικά. Το ποσό, όπως αναφέρεται, ανέρχεται στα 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Για την καταβολή των ποσών σε αρκετές περιπτώσεις προβλέπεται υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω του Taxis. Ο δικαιούχος θα συμπληρώνει και υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης μέσω της εφαρμογής στον δικτυακό τόπο www.gsis.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Στην αίτηση αυτή θα συμπληρώσει τον τραπεζικό κωδικό IBAN στον οποίο θα γίνει η κατάθεση της αποζημίωσης καθώς και άλλα στοιχεία ταυτοποίησης. Η πληρωμή της εκλογικής αποζημίωσης γίνεται με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που δηλώθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα