Πως θα έρθει «φρέσκο» χρήμα

Σόιμπλε και Λιού: Εκπρόσωποι των δύο ίσως μεγαλύτερων οικονομικών υπερδυνάμεων στον πλανήτη επισκέφτηκαν τούτη δω την γωνίτσα της γης που λέγεται Ελλάδα.. Άλλη μία ένδειξη ότι «τρέμουν» μην «σκάσει» τούτη δω η «κουκιδίτσα»… Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά αν στραβώσει η κατάσταση, τώρα πλέον δεν θα χαθούν τα λεφτά των τραπεζών, των ομολογιούχων και των καταθετών τους… αλλά τα λεφτά των πολιτών των χωρών που εκπροσωπούν…

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν

όμως χωρίς να αφήσουν πίσω τους κάτι χειροπιαστό παρά μόνον υποσχετικές.. Ανοιχτό παράθυρο για επιπλέον χρηματοδότηση ή ελάφρυνση του χρέους (..άλλωστε ο σοφός λαός λέει «κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι») , κουβέντα να γίνει και για το κατοχικό δάνειο και γερμανικά ευρώ στο νέο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο. Α.. και οι γερμανικές περιφερειακές τράπεζες που θα μπορούν να δανείζουν ανάλογα με τις καταθέσεις τους.. Και ως εκεί..

Γιατί λοιπόν ενώ βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο στην Ελλάδα, δεν βάζουν λίγο παραπάνω πλάτη; Γιατί δεν ρίχνουν λίγο «φρέσκο χρήμα»;

Αφού ξεπεράσουμε το γεγονός ότι και αυτοί πιθανότατα –ειδικά εν μέσω κρίσης- δεν έχουν λεφτά για «πέταμα» υπό την έννοια ότι ζυγιάζουν αρκετά τα πράγματα πριν κάνουν κάποια κίνηση.. πιθανότατα εμείς πρέπει να πείσουμε πρώτα πως «γυρίσαμε» σελίδα.

Και πως μπορούμε να πείσουμε για αυτό;

- Ο τρόπος που χειριζόμαστε τα κοινοτικά κονδύλια. Σε τι είδους επενδύσεις τα ρίχνουμε; Αποδίδουν; Ή είμαστε το ίδιο έργο θεατές;

- Δημόσιο: Αντί εδώ και τρία χρόνια να μεθοδεύουμε μια κατάσταση, γίνονται τα πάντα μέσα σε 2-3 μήνες. Δομές αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν..παρά μόνον αποδόμηση και διάλυση.

- Αποκρατικοποιήσεις: Εδώ και αρκετά χρόνια ισχυριζόμαστε ότι έχουμε ατράνταχτη περιουσία αξίας που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε και να μειώσουμε ισόποσα το χρέος.. Μέχρι τώρα; Μηδέν εις το πηλίκον..

- Και το κυριότερο: Φοροδιαφυγή! Μέχρι τώρα σηκώνουν τα βάρη οι ίδιοι και οι ίδιοι.. Έσοδα από φοροδιαφυγή; Αναζητούνται..

Όταν λοιπόν καταφέρει η ελληνική Κυβέρνηση να δώσει λύσεις και μάλιστα πειστικές σε αυτά τα ζητήματα, δεν θα χρειαστεί να «τρέμει» για το εάν θα πληρωθούν οι φόροι ή όχι, από όλα τα νοικοκυριά πια που δεν έχουν να …δώσουν. Γιατί, εάν λυθούν αυτά… Θα έχει Κράτος σοβαρό…και θα υποδεχτείς και «φρέσκο χρήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα