Πως η αστυνομία «έδεσε» τον Χάρη Τομπούλογλου

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψή τους στήθηκε μετά από καταγγελία επιχειρηματία, προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία,

από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα, και σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κατέγραψε συνομιλίες που είχαν προηγηθεί μεταξύ των δύο πλευρών την τελευταία εβδομάδα.

Μάλιστα ο Τομπούλογλου έκανε και παζάρια αφού αρχικά ζητούσε 30.000 ευρώ αλλά τελικά είπε «ναι» και στα 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται να χρησιμοποιούσε τη λέξη «εισιτήρια» για να αναφερθεί στα χρήματα γεγονός που καταδικνείει πως είναι εξοικιωμένος – αν μη τι άλλο – με τις διαδικασίες…

Το άτομο που λειτούργησε ως διαμεσολαβητής της εταιρείας στη συναλλαγή, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της αστυνομίας, ώστε να μη γίνει σε καμία περίπτωση αντιληπτή η επιχείρηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και οπτικοακουστικό υλικό από το τελευταίο ραντεβού με την παράδοση των 25.000 ευρώ σε βαλίτσα.

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το ηχητικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές όπου μεταξύ άλλων ο Τομπούλογλου ακούγεται να λέει ότι «τόσα λεφρά κυκλοφορούν για μένα δεν έχει;», «δεν είναι δυνατόν τώρα που γίνονται τόσες “δουλειές” να μην παίρνω – κερδίζω τίποτα εγώ» ή ότι «τώρα θα κάνουμε χρυσές δουλειές». «Θα σου βγάλω και σένα ένα ποσό» φέρεται να λέει στον διαμεσολαβητή της εταιρείας.

Όταν ο Χάρης Τομπούλογλου πήρε τη βαλίτσα με τα χρήματα, την έδωσε στον 40χρονο άνδρα που τον συνόδευε στη συναλλαγή.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι αστυνομικοί τους συνέλλαβαν.

Ποιος είναι ο Χάρης Τομπούλογλου

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από το τμήμα εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. Το Σεπτέμβριο του 2012 εξελέγη πρόεδρος του Νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα