Πως φθάσαμε στην καρατόμηση των στελεχών του ΣΔΟΕ

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

κ. Γ. Μανιάτη.

Ο κ. Μαυραγάνης επικαλείται την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που καταγράφεται και στις εκθέσεις της τρόικας και της Task Force για τις μετακινήσεις των 165 ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για μη τήρηση όσων προβλέπει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιασθεί στην τρόικα, οι έλεγχοι είναι λιγότεροι από αυτούς που είχαν προβλεφθεί, τα ληξιπρόθεσμα χρέη διογκώνονται, ενώ δεν εισπράττονται τα πρόστιμα που έχουν καταλογισθεί.

Από τους 165 κάποιοι μετακινούνται σε άλλες εφορίες διατηρώντας τον βαθμό του διευθυντή, άλλοι υποβαθμίζονται, ενώ 20 καινούργια πρόσωπα αναλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις το ΣΔΟΕ και στους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες μετακινείται σε άλλη θέση ο διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ κ. Νίκος Λέκκας, ενώ ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει επικεφαλής στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο.

Στελέχη της Καραγιώργη Σερβίας υποστηρίζουν ότι αρκετοί από τους διευθυντές έστελναν παραπλανητικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών για τις επιδόσεις των εφοριών τους και γενικότερα των υπηρεσιών των οποίων προΐστανται. Επίσης αναφέρουν ότι η θητεία ορισμένων διευθυντών έχει λήξει και πρέπει να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι προϊστάμενοι του υπουργείου Οικονομικών αξιολογούνται ανά έτος βάσει των επιδόσεών τους στην επίτευξη ποσοτικών και ποιοτικών στόχων. Η νομοθεσία προβλέπει περιορισμούς στη θητεία των προϊσταμένων των μεγαλύτερων φοροελεγκτικών υπηρεσιών, αξιολόγησή τους με βάση τον βαθμό επίτευξης συγκεκριμένων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που θα τίθενται στις υπηρεσίες τους και παύση τους σε περιπτώσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Όλοι οι προϊστάμενοι θα έχουν θητεία ενός έτους, ενώ οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι θα καθορίζονται για κάθε Διεύθυνση σε ετήσια βάση και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα