Πως επηρεάζονται τα ζώδια από την έκλειψη σελήνης

Κριός

Το highlight της εβδομάδας είναι η σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιό σου (19/10), οπότε καταλαβαίνεις – you can run, but you cannot hide. Θέματα σπιτιού, οικογένειας αλλά και ιδιωτικότητας έρχονται στο προσκήνιο με εκρηκτικό τρόπο, και σε καλούν όχι απλά να πάρεις θέση εδώ και τώρα, αλλά να πάρεις και το όπλο σου. Περί όπλων ομιλώντας, ο κυβερνήτης σου ο Άρης από την Παρθένο σου θυμίζει πως το κυριότερο, και πλέον αποτελεσματικό, παραμένει το μυαλό σου. Θα βρεις την ψυχραιμία

να το χρησιμοποιήσεις;

Ταύρος

«Άλλα λέω κι άλλα κάνω, πώς να σου το πω;» Τον έχεις ασφαλώς ακούσει το στίχο, Ταύρε. Η σεληνιακή έκλειψη στις 19 του μήνα σκάει σα βόμβα στο υποσυνείδητό σου, και κατά συνέπεια σε όλα όσα σκέφτεσαι, νιώθεις και, sos-sos-sos, διαισθάνεσαι. Η οδός από το πίσω μέρος του μυαλού σου ως τη γλώσσα σου είναι τεθλασμένη, μετ’ εμποδίων και εξαιρετικά απρόβλεπτη. Στο ερωτικό δια ταύτα ο Άρης από την Παρθένο κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει ό,τι αξίζει, ό,τι έχει γερές βάσεις και ό,τι αποτελεί ρεαλιστική προσδοκία.

Δίδυμοι

Υπό το φως της σεληνιακής έκλειψης στις 19 του μήνα, οι φιλίες γίνονται ναρκοπέδιο, αγαπημένο μου Διδύμι. Στην αποφράδα περίπτωση που έχεις προβληματικά οικονομικά δούναι και λαβείν με φίλους, συγχαρητήρια (α) είσαι στο μάτι του κυκλώνα και (β) έχασες – φίλους, χρήματα ή και τα δύο. Αυτό το σοφό ρητό με τους καλούς λογαριασμούς και τους καλούς φίλους, χτύπα το και tattoo αυτή την εβδομάδα, μπορώ να σου πω. Extra βαθμός δυσκολίας, τα …οικιακά απρόβλεπτα (βλάβες, επείγοντα) που μοιάζουν να ξεφυτρώνουν από το πουθενά.

Καρκίνος

Το ποιος είσαι μάχεται με το ποιος έχεις παλέψει να είσαι δημοσίως αυτή την τόσο εύφλεκτη εβδομάδα, Καρκίνε. Ξέρεις πως εσένα πράγματα σιχαμερά όπως πανσέληνοι κι εκλείψεις δε σε αφήνουν ποτέ να αγιάσεις. Το ίδιο θα πράξει και η εν λόγω έκλειψη, φέρνοντας στο προσκήνιο τυχόν αντιθέσεις και διαμάχες μεταξύ της πραγματικής επιθυμίας της καρδιάς σου, και μίας κοινωνικής εικόνας που μόχθησες πολύ να χτίσεις. Σε κάθε περίπτωση, δε σου λείπει η παρρησία να εκφράσεις αυτό που θέλεις με τρόπο τόσο άμεσο και σαφή, ώστε να πειστούν και οι πλέον δύσκολοι ότι δεν πρόκειται να κάνεις πίσω στις διεκδικήσεις σου.

Λέων

Οι δρόμοι, οι χάρτες και τα ταξίδια είναι αυτά που σε «καλούν», Λιοντάρι, ή ένα κρυφό απωθημένο της καρδιάς σου που τα ίχνη του δε λένε να σβηστούν; Η σεληνιακή έκλειψη στις 19 του μήνα, έρχεται να σου πει ότι αν δεν αντιμετωπίσεις τους δράκους εντός σου, κανένας δρόμος και κανένα φευγιό δε θα σε απομακρύνει αρκετά από όλα όσα τρέμεις. Αντιθέτως, κάθε βήμα σου θα σε φέρνει μακρύτερα από κείνα που επιθυμείς διακαώς αλλά φοβάσαι να ζητήσεις, μήπως θεωρηθείς «κάπως», μήπως ο άλλος τρομάξει και φύγει. Είναι, όμως, ζωή αυτή; Ρητορική η ερώτηση, που σκοπό της έχει να σε βάλει να σκεφτείς, και να τολμήσεις.

Παρθένος

Στις 15 του μήνα υποδέχεσαι στο ζώδιό σου τον πλανήτη του πολέμου. Τα ερωτήματα είναι σαφή: πώς, και κυρίως, γιατί, κατεβαίνεις σε πόλεμο Παρθένε; Η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 17, απαντά αντ’ εσού πως ενίοτε το κάνεις επειδή κυνηγάς ανεμόμυλους, ένα πουκάμισο αδειανό, μια χίμαιρα. Υπάρχει όμως μία έκλειψη (19/10) η οποία έρχεται για να σου δηλώσει πανηγυρικά ότι είναι λάθος να έχεις στο βάθρο έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση που παρέμειναν ιδανικά μόνο και μόνο επειδή δεν πρόλαβαν να υποβληθούν σε reality check.

Ζυγός

Μία σεληνιακή έκλειψη στον τομέα των σχέσεων είναι πάντα μία σοβαρότατη υπόθεση για ένα Ζυγό. Πόσο δε μάλλον όταν σηματοδοτεί μία αστρολογική κόντρα μεταξύ ενός έρωτα ή μίας σχέσης, και της κοινωνικής εικόνας που έχεις επιλέξει για τον εαυτό σου. Με τη γενικότερη αδυναμία που σε διακρίνει να αποφασίζεις – και πόσο δε μάλλον να βάζεις τελείες και όρια- δε σου είναι εύκολο να παραδεχτείς ότι ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει είτε δε σου αξίζει είτε αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών. Εσωτερικά τρώγεσαι και λυσσάς, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Εσωτερικό που κοχλάζει και πάση θυσία ήρεμη επιφάνεια;

Σκορπιός

Η καθημερινότητα και οι απαιτήσεις της ομοιάζουν με το πιθάρι των Δαναΐδων, Σκορπιέ – και πρέπει να παραδεχτείς ότι έρχεται μια ώρα σε τούτη εδώ τη ζωή που ακόμα και οι σκληροί παραδίδουν πνεύμα και θέλουν comfort food και τη μάνα τους. Εσύ καλείσαι να βρεις το δρόμο σου μέσα από Συμπληγάδες , και να βεβαιωθείς ότι καταθέτεις αίμα, δάκρυα και ιδρώτα σε κάτι το οποίο θα εξελίξει κι εσένα και θα αποτελέσει νόημα ζωής. Σα να μην έφταναν όλα αυτά τα πάρα πολύ ξεκούραστα, ο έρωτας έρχεται υπό τη μορφή φίλου, φίλου άλλου φίλου, φίλος έδωσε σε φίλο τριαντάφυλλο με φύλλο και ούτω καθ’ εξής. Βοήθειά σου.

Τοξότης

Κεραυνοβόλος έρωτας ή κεραυνοβόλα βλακεία; Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δύο ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα λεπτή και δυσδιάκριτη – τώρα με τη σεληνιακή έκλειψη στις 19 του μήνα, ε, θέλεις μεγεθυντικό φακό για να τη βρεις. Το καλό που σου θέλω όμως να τη βρεις, διότι αυτή είναι μία έκλειψη που λειτουργεί ως κοκτέιλ μολότοφ που πέφτει πάνω σε πράγματα όπως ο έρωτας με την πρώτη ματιά και το σεξ μέχρις εσχάτων. Η επιθυμία σου για τον άλλον είναι το μόνο το οποίο χαμπαριάζεις αυτές τις ημέρες – κάνει ο Άρης από την Παρθένο μερικές εκκλήσεις στη λογική σου, αλλά δε βλέπω να δίνεις και ιδιαίτερη σημασία…

Αιγόκερως

Η κόντρα με έναν σύντροφο για θέματα σπιτιού και οικογένειας δεν κορυφώνεται απλώς, εκρήγνυται ωσάν το Βεζούβιο, Αιγόκερε παιδί μου. Είναι δε εις θέσιν να θάψει κάτω από λάβα και τέφρα έρωτες, μέχρι στιγμής κοινή πορεία, πλάνα και κοινούς στόχους. Ο Άρης στη φιλική σου Παρθένο όμως, σου τονίζει πως αυτούς ακριβώς τους κοινούς στόχους πρέπει να βάλεις μπροστά προπύργιο αν θέλεις να σώσεις τη σχέση σου/το γάμο σου/την οικογένειά σου. Αν αυτοί οι στόχοι είναι ιδεαλιστικοί ή εμπεριέχουν μία γερή δόση φιλανθρωπίας ή κοινής πολιτικής/κοινωνικής δράσης τόσο το καλύτερο.

Υδροχόος

Η καθημερινότητά σου και το άμεσο περιβάλλον σου γίνονται ολοένα και πιο εκρηκτικά και απρόβλεπτα, Υδροχόε – μία ευγενική χορηγία της επικείμενης σεληνιακής έκλειψης στις 19 του μήνα. Η γλώσσα σου είναι πάντα κοφτερή και ενίοτε ανεξέλεγκτη, πράγμα το οποίο είναι εύκολο να οδηγήσει τα ούτως ή άλλως τεταμένα πράγματα σε φινάλε που δε θα είναι καθόλου προς όφελός σου. Τζιζ κάνουν και θέματα που άπτονται κληρονομικών ή κοινών περιουσιακών στοιχείων με την πατρική σου οικογένεια – κι εδώ, θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις όλη την τρελίτσα που συνήθως πουλάς, ώστε να μη σε τρελάνουν εκείνοι.

Ιχθείς

Τα οικονομικά σου και τα ερωτικά σου μπλέκονται με τρόπο που δε θα σε αφήσει να περάσεις καλά, Ψαράκι μου – αυτό τουλάχιστον λέει η σεληνιακή έκλειψη στις 19 του μήνα. Προφανώς είναι σοφές κινήσεις το να έχει ο καθένας το πορτοφόλι του, ή το να υπάρχει σαφήνεια ως προς το τι είναι δανεικό και τι δεν είναι αγύριστο. Ο Άρης στον τομέα των σχέσεών σου σε οπλίζει με μαχητικότητα, σεξ απίλ, θάρρος της γνώμης σου και προοιωνίζει μία περίοδο όπου είσαι έντονα μαγνητικός και ερωτικός – θα έλεγα να το εκμεταλλευτείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα