ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η αλήθεια είναι πως η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου άφησε τον κόσμο με ανάμικτα συναισθήματα. To matrix24.gr καταγράφει απόψεις και κριτικές.

Είναι αρκετοί οι επικριτές, ή τέλος πάντων αυτοί που αστειεύτηκαν όπως το αμερικανικό δίκτυο US Slate που έγραψε ότι “μ αυτές τις τελετές έναρξης αισθάνεται κανείς σίγουρος ότι μία μέρα η Κίνα

θα θάψει τη Δύση”. Προφανώς είδαν κάτι που κανείς άλλος δεν παρατήρησε.

Η ισπανική el mundo παρατήρησε τα πράγματα από μία άλλη σκοπιά γράφοντας: “ Εστω και αν έγιναν λάθη, οι πάντες κατάλαβαν ότι οι ζωές μας χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία θα ήταν σήμερα τελείως διαφορετικές”.

Aποθεωτικά, παραδόξως, ήταν και τα σχόλια του γερμανικού Τύπου με την Frankfurter Allgemeine Zeitung να σχολιάζει πως “δισεκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο μαγεύτηκαν από ένα κομψό θέαμα στο οποίο συγχωνεύτηκαν το κλασικό με το σύγχρονο”.

Σε εντελώς διαφορετικά χωράφια κινήθηκε η δημοσιογράφος από τη Ζιμπάμπουε Ράνγκα Μπέρι η οποία έσταξε δηλητήριο στο twitter: “ Οκ, Μεγάλη Βρετανία, βλέπουμε ότι εκθειάσατε την ιστορία σας αλλά που είναι εκείνο το κομμάτι που μιλά για τις εισβολές και τις λεηλασίες σας;” έγραψε χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο, τέλος, της κινέζικης τηλεόρασης ήταν το πλέον χαρακτηριστικό. “Η πιο rock n roll τελετή έναρξης της ιστορίας” αναρωτήθηκαν οι Κινέζοι. Και η απάντηση είναι προφανώς ναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα