Πολεμικό το κλίμα και μέσα στη Βουλή

Την ώρα που οι διαδηλωτές φωνάζουν έξω από το Κοινοβούλιο συνθήματα κατά των μέτρων και της κυβέρνησης, η διαδικασία στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων δυναμιτίστηκε από την προειδοποίηση του υπουργού Οικονομικών ότι αν δεν εκταμιευθεί άμεσα η δόση η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία.

Επαίσχυντη την επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός

εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μίλησε επίσης για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Να δείξουν όλοι, πολιτικές δυνάμεις και Βουλή, ότι λειτουργούν συντεταγμένα, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτηρίζοντας ακραίες τις φράσεις για μνημονιακή δικτατορία και κρίσιμες τις στιγμές για τη χώρα στις οποίες πρέπει όλοι να σταθούν με σοβαρότητα.

Η παρέμβαση του αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά που παρατήρησε ότι κανείς δεν έχει άλλοθι να πει αργότερα ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει και αυτό το Μνημόνιο αλλά το ψήφισε.

Εμείς προσχωρούμε στη διαδικασία του κατεπείγοντος, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και κάλεσε όσους μιλούν για πραξικόπημα και δυναμιτίζουν τη συζήτηση να καταθέσουν προτάσεις και να βοηθήσουν ώστε να διατηρηθεί μια λαϊκή κουλτούρα.

Τραγική διαχείριση κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος και τάχθηκε κατά της διαδικασίας του κατεπείγοντος.

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ που αναρωτήθηκε ποιον πάει να τρομοκρατήσει ο κ. Στουρνάρας με την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας, «τους νέους που είναι άνεργοι σε ποσοστό 60% ή τον εργαζόμενο που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 300 ευρώ το μήνα».

Η επιμονή του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπέζα στη διαδικασία του κατεπείγοντος αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτηση στο πρόσωπό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα