Ποιους «βλέπουν» πίσω από την έκρηξη στο σπίτι του Σμπώκου

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν έναν … ανορθόδοξο τρόπο όσον αφορά στην πρακτική του λεγόμενου εγχώριου «Αντάρτικου Πόλης».

Οι άγνωστοι έριξαν μασούρι δυναμίτιδας το οποίο πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι, προκαλώντας υλικές ζημιές, στην εξώπορτα της αυλής της μονοκατοικίας του κ. Σμπώκου στην οδό Καραΐσκάκη στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται συνήθως από ομάδες «νονών» της νύχτας. Πρόκειται για τους λεγόμενους «ενοικιαζόμενους βομβιστές», οι οποίοι έναντι πληρωμής αναλαμβάνουν ενέργειες εκφοβισμού όπως έχει γίνει κατά το πρόσφατο

παρελθόν με εκρήξεις που σημειώθηκαν στα σπίτια Δικαστικών λειτουργών και ορκωτών λογιστών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση Λαυρεντιάδη και το σκάνδαλο τις «Proton Bank».

Το τελευταίο διάστημα, η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Αντιφασιστικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις σε γραφεία τις Χρυσής Αυγής, κατά τις οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί μασούρια δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν πίσω από την επίθεση να βρίσκονται μέλη της «Συνωμοσίας της Φωτιάς» καθώς πυρήνες της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα από τις Αρχές υπάρχουν, αν και κάπως υποβαθμισμένα, όσων αφορά στην επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν την εικόνα των βομβιστών μέσα από κάμερες παρακολουθήσεις καταστημάτων και οικιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα