Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα τέκνων

Η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ που ανέρχεται από 13,33 ευρώ έως 80 ευρώ το μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα), γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση και στο έντυπο Α21.

Σημειώνεται πως από τους 345.118 φορολογουμένους που από τα μέσα Ιουλίου κλήθηκαν από τις εφορίες να καταθέσουν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου εν συνεχεία να εκκαθαριστεί η δήλωσή τους προσήλθαν οι 286.741.

Δεν εμφανίστηκαν 58.377 φορολογούμενοι.

Από τους 286.741 φορολογουμένους που κατέθεσαν δικαιολογητικά έως και σήμερα έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις των 235.845, δηλαδή παραμένουν μη εκκαθαρισμένες 50.896 δηλώσεις.

Αυτοί οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα, καθώς το Taxisnet δεν μπορεί να διασταυρώσει ακόμη τα εισοδήματά τους.

Να σημειωθεί ότι, από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2 δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την Αίτηση-Δήλωση Α21, για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις διορθώσεις στην Αίτηση-Δήλωση Α21, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Στην συνέχεια, οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, του Δήμου κατοικίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πλην του εντύπου Ε1) που έχουν επιλέξει κατά τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης Α21, προκειμένου να ελεγχθούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα