Ποιοι φυγάδευσαν τα χρήματά τους εκτός Κύπρου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», κατά το επίμαχο διάστημα «φτερά έβγαλαν» 3 δισ. ευρώ και όπως υποστηρίζει αυτή η μαζική απόσυρση καταθέσεων από τα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έφερε πιο κοντά την κατάρρευσή των τραπεζών και οδήγησε σε μεγαλύτερο κούρεμα σε όσους καταθέτες παρέμειναν στη Μεγαλόνησο.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 3.291 καταχωρήσεις

από αναλήψεις που έγιναν στην τράπεζα Κύπρου και 132 στη Λαϊκή Τράπεζα. Τα συνολικά 6.000 ονόματα αφορούν επίσης σε συν δικαιούχους των λογαριασμών και φυσικά πρόσωπα σε εταιρείες.

Οι…«σταρ» της λίστας

Από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το δικηγορικό γραφείο του ίδιου του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Εταιρεία στην οποία ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ήταν μέλος του δ.σ. μέχρι πρότινος, απέσυρε στις 13 Μαρτίου 3.249.989 ευρώ. Ο ίδιος αποποιείται τις ευθύνες καθώς όπως δηλώνει παραιτήθηκε από το δ.σ. μόλις έγινε υπουργός.

Στις εταιρείες που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό υπάρχει και μια με την οποία συνδέεται και η κόρη του Νίκου Αναστασιάδη, Έλσα. Όπως δηλώνει η Προεδρία, πρόκειται για συνήθεις δραστηριότητες.

Εταιρείες με έδρα στον Αγ. Αντρέα Κύπρου, με ένα μέτοχο απέσυραν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Μέλος του δ.σ. της τράπεζας Κύπρου και η σύζυγός του εμφανίζονται στις 12 Μαρτίου να αποσύρουν από την τράπεζα 500.000 ευρώ.

Οι Έλληνες της λίστας

Ωστόσο δεν ήταν μόνο Κύπριοι αυτοί που φυγάδευσαν τα χρήματά τους την πιο κρίσιμη στιγμή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Δυο πρώην υπουργοί της περιόδου Καραμανλή που απασχόλησαν την επικαιρότητα με σκάνδαλα, έβγαλαν έκαστος 500.000 ευρώ στις 8 Μαρτίου.Γόνος σημαντικής εφοπλιστικής ελληνικής οικογένειας απέσυρε 12 εκατ. δολάρια.Εταιρεία της οποίας ο βασικός μέτοχος φέρεται να είναι εκδοτική επιχείρηση στην Ελλάδα, απέσυρε το ποσό των 10.900.000 ευρώ.1,14 εκατ. ευρώ φυγάδευσαν στο εξωτερικό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος γνωστής ελληνικής ΜΚΟ.1,85 εκατ. Ευρώ φυγάδευσε σε δύο δόσεις διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής ελληνικής τράπεζας στην Κύπρο.650 χιλιάδες ευρώ απέσυραν δυο στελέχη μεγάλης ελληνικής κρατικής εταιρείας που είναι υπό κρατικοποίηση. Ο ένας είναι διευθυντής ανάπτυξης και η άλλη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων.Η λίστα ακόμη περιλαμβάνει εταιρεία συμφερόντων κορυφαίου Κυπριοαμερικάνου επενδυτή που μετέφερε στο εξωτερικό στις 6 Μαρτίου, 6.200.000 δολάρια.Εταιρεία ρωσικών συμφερόντων με ένα μέτοχο απέσυρε 122 εκατ. ρούβλια.

Ποιοι φυγάδευσαν τα χρήματά τους εκτός Κύπρου by matrix24gr

Keywords
Τυχαία Θέματα