Ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι δεν κινδυνεύουν με απόλυση

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών προς του ΟΤΑ, προκειμένου να καταγραφούν τα αιτήματα κάλυψης θέσεων ανά την επικράτεια.

Η εφημερίδα Έθνος αναφέρει πως βάσει της υπουργικής απόφασης, όσοι υπάλληλοι καλύψουν κενές θέσεις σε άλλους δήμους, θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση και τις απολύσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ανεπισήμως περισσότερες από 1.000 κενές θέσεις σε δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι αιτήσεις

για την εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων θα ξεπεράσουν τις 3.500-4.000 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των επιπλέον 12.500 που θα τεθούν σε κινητικότητα μαζί με τις 8.500 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 διαθεσιμοτήτων, τότε το υπουργείο Εσωτερικών θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετακινήσεων υπαλλήλων.

Σε περίπτωση που για μια κενή θέση υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, τότε το ΑΣΕΠ θα εκδώσει πίνακες κατάταξης βάσει μοριοδότησης. Σε αυτήν θα υπολογίζονται τα τυπικά προσόντα, η εμπειρία, η προϋπηρεσία, αλλά και ο τρόπος εισαγωγής στην υπηρεσία (ΑΣΕΠ, εφαρμογή νόμου κλπ). Αρνητικά θα βαθμολογούνται όσοι έχουν πειθαρχικά αδικήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπάλληλος που έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον τελικό πίνακα, θα τεθεί γα έναν μήνα στη διαθεσιμότητα και στη συνέχεια θα μετακινηθεί στη νέα του θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα