Ποδηλάτες με καρδιά…

Η ποδηλατική ομάδα On BikesΠοδηλάτες Κομοτηνής δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή τον Νοέμβριου του 2012, από ερασιτέχνες ποδηλάτες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο είτε ως μέσο μεταφοράς είτε σαν άθληση. «Σκοπός της ομάδας είναι να διαδώσουμε το ποδήλατο και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά σε αυτό.» δηλώνει ο Άνθιμος, ποδηλάτης και ο ίδιος και σημειώνει: «Μέσα από τις ποδηλατοβόλτες που διοργανώνει η ομάδα δίνεται η ευκαιρία στον καθένα

να απολαύσει τη φύση, να ψυχαγωγηθεί, συγχρόνως και να αθληθεί. Δεν αποσκοπούμε να καταρρίψουμε ποδηλατικά ρεκόρ αλλά να απολαμβάνουμε το ποδήλατο, γι’ αυτό και οι βόλτες είναι ανοιχτές για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, ποδηλάτου και φυσικής κατάστασης.»

Είναι οι άνθρωποι με τα ποδήλατα. Νέοι και νέες, γυναίκες και άνδρες, μικροί και μεγάλοι με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για το ποδήλατο, είναι οι On Bikes της Κομοτηνής. Η ποδηλατική ομάδα On BikesΠοδηλάτες Κομοτηνής δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή τον Νοέμβριου του 2012, από ερασιτέχνες ποδηλάτες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο είτε ως μέσο μεταφοράς είτε σαν άθληση. «Σκοπός της ομάδας είναι να διαδώσουμε το ποδήλατο και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά σε αυτό.» δηλώνει ο Άνθιμος, ποδηλάτης και ο ίδιος και σημειώνει: «Μέσα από τις ποδηλατοβόλτες που διοργανώνει η ομάδα δίνεται η ευκαιρία στον καθένα να απολαύσει τη φύση, να ψυχαγωγηθεί, συγχρόνως και να αθληθεί. Δεν αποσκοπούμε να καταρρίψουμε ποδηλατικά ρεκόρ αλλά να απολαμβάνουμε το ποδήλατο, γι’ αυτό και οι βόλτες είναι ανοιχτές για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, ποδηλάτου και φυσικής κατάστασης.»

Ποδηλατοβόλτες εντός και εκτός Κομοτηνής

Κάθε Τετάρτη διοργανώνουν ποδηλατοβόλτα εκτός πόλεως κι επισκέπτονται τα χωριά του νομού Ροδόπης. Σκοπός τους, εκτός από την ποδηλασία και την άθληση, είναι και η γνωριμία με την τοπική ύπαιθρο και τους κατοίκους της. Κάθε Παρασκευή βράδυ διοργανώνουν το Free(i)ride μια ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Μια ποδηλατοβόλτα που φωνάζει: «Υπάρχουν και οι ποδηλάτες στην πόλη!». Στη βόλτα του Free(i)day οι συμμετέχοντες βλέπουν την πόλη μέσα από το ποδήλατο. Επίσης, πραγματοποιούν βόλτες με mountain bikes στον μαγευτικό ορεινό όγκο της Ροδόπης. Την 1η Δευτέρα κάθε μήνα, διοργανώνουν το Critical Mass Ride (CMR) ή Κρίσιμη Μάζα στα ελληνικά. «Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, η οποία δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, αλλά παίρνει το μερίδιό της στο οδόστρωμα από όπου περνάει.»

Αλληλεγγύη τώρα…

Η ποδηλατική ομάδα On BikesΠοδηλάτες Κομοτηνής εκτός από τις βόλτες με το ποδήλατο πραγματοποιεί αλλά και συμμετέχει σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό αλλά και το κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία. Επίσκεψη στο γηροκομείο Κομοτηνής, συμμετοχή στην εθελοντική δράση «Ο Αη Βασίλης άργησε μία μέρα» με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες του δήμου Κομοτηνής , διοργάνωση της 1η Εθελοντικής Ποδηλατικής Αιμοδοσίας αλλά και συλλογή υπογραφών για το έργο του ποδηλατικού δακτυλίου στο κέντρο της Κομοτηνής αποτελούν μερικές από τις εκδηλώσεις όπου είτε συμμετείχαν ενεργά είτε οι ίδιοι διοργάνωσαν. Επιπλέον, η ομάδα προέβη σε συγκέντρωση χρημάτων για αγορά ποδηλάτου για την λαχειοφόρο κλήρωση του Συλλόγου Μέριμνας Α.Μ.Ε.Α Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Οι Άγιοι Θεόδωροι», ενώ στο πλαίσιο του εορτασμού της ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, η ποδηλατική ομάδα σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και το Σώμα Ελληνικού οδηγισμού, έδωσε το δικό της φως… με ένα ποδήλατο από κεριά στην καρδιά της Κομοτηνής, στην κεντρική μας πλατεία.

«Κέφι, μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουμε είναι τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν. Με σύμμαχο το ποδήλατο προσπαθούμε να δώσουμε άλλη πνοή στην πόλη μας και να αναδείξουμε το εναλλακτικό αυτό μέσο μεταφοράς. Στην ομάδα δεν υπάρχουν συνδρομές.» δηλώνουν οι συμμετέχοντες σπεύδοντας να σημειώσουν: «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η καλή διάθεση!»

Keywords
Τυχαία Θέματα