Πλανητάρχης μέχρι το 2016 θα είναι ο…

Τα εκλογικά τμήματα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έκλεισαν σε έξι πολιτείες, ανάμεσά τους και η Βιρτζίνια, στις 19:00 τοπική ώρα (2:00 ώρα Ελλάδας).

Στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, η εκλογική διαδικασία στη Τζόρτζια, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Βερμόντ, τη Νότια Καρολίνα και την Βιρτζίνια ολοκληρώθηκε. Η Βιρτζίνια, ιστορικά συντηρητική, ψήφισε υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008.

Το CNN

προβλέπει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει το Βερμόντ και ο Ρόμνεϊ το Κεντάκι. Το Κεντάκι διαθέτει οκτώ εκλεκτορικές ψήφους και θεωρείτο ότι θα έβγαζε νικητή τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.

Τα δύο τρίτα των χαμηλού εισοδήματος ψηφοφόρων του Οχάιο επέλεξαν τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση REUTERS/IPSOS. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα όσων ψηφίζουν για πρώτη φορά επέλεξαν τον απερχόμενο πρόεδρο σε εθνικό επίπεδο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ κεδρίζει την πολιτεία της Ιντιάνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις τεσσάρων τηλεοπτικών δικτύων: CNN, ABC, NBC και Foxnews.

Keywords
Τυχαία Θέματα