Πιο επικίνδυνη κι από τη Συρία η Ελλάδα για επενδύσεις

Μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο επικίνδυνες από τη χώρα μας. Σύμφωνα με την BDO, η Ελλάδα δεν είναι μοναδική χώρα από την ομάδα των «17» που βρίσκεται στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων για επενδύσεις χωρών. Για παράδειγμα, η Ισπανία που θεωρείται η Νο 4 ισχυρή οικονομία της ζώνης του ευρώ, βρίσκεται στη θέση 7 του καταλόγου με τις πιο επικίνδυνες χώρες.

Η εν λόγω απροθυμία των οικονομικών διευθυντών

-ειδικά εκείνων των ταχύτατα αναπτυσσόμενων οικονομιών- να επενδύσουν σε χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί τον βασικό λόγο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Σε ένα μεγάλο μέρος η οικονομική αποκατάσταση αυτών των χωρών εξαρτάται από το πόσο ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησαν οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Τη στιγμή που κάποιες χώρες αγωνίζονται να πείσουν τις διεθνείς επιχειρήσεις ότι αξίζουν επενδύσεις, κάποιες άλλες χώρες ευημερούν. Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης, η Κίνα θεωρείται η πιο ελκυστική χώρα για επέκταση, ενώ άλλες χώρες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις στον κατάλογο των 10 πιο κατάλληλων χωρών για επέκταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα