Πιλοτική χρήση για το «βραχιόλι» εντοπισμού κρατουμένων

17:52 7/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Η πιλοτική εφαρμογή θα είναι διάρκειας 12 μηνών και θα αφορά 200 κρατούμενους.

Το κόστος για κάθε επιτηρούμενο προσδιορίζεται με βάση το προεδρικό διάταγμα και δεν μπορεί να ξεπερνά τα 15 ευρώ κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α . Κόστος , που μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Αν πάλι ο κρατούμενος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το κόστος, τότε το πληρώνει το ελληνικό δημόσιο.

Οι πρώτοι 200 κρατούμενοι που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι :

*έως 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί

σε κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια και εκτίουν την ποινή τους στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών και Τρικάλων , οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης .

*έως 50 ανήλικοι κατάδικοι με ποινές που φτάνουν και 10 χρόνια, τις οποίες εκτίουν στις Φυλακές Αυλών και δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία της Περιφερειακή Ενότητα Αττικής , εξαιρουμένων των νησιών που υπάγονται σε αυτή .

*έως 100 υπόδικοι για εγκλήματα που επισύρουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης – μέχρι 25 χρόνια – η ανάκριση των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Αθήνας και δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα