ΠΙΕΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ALPHA BANK

Ένα αρραγές τραπεζικό μέτωπο διαμορφώνεται ενόψει των εκλογών. Μετά τα σενάρια συντέλειας που κυκλοφόρησε η Εθνική για τις συνέπειες ενδεχόμενης επιστροφής στη δραχμή, η Alpha Bank προχώρησε στην εκτίμηση ότι καταγγελία του Μνημονίου, στα βασικά του σημεία, ισοδυναμεί με παύση της χρηματοδότησης της χώρας. 

«Η ελληνική οικονομία υφίσταται

τις αποσταθεροποιητικές τάσεις μιας προεκλογικής αναμέτρησης με επίκεντρο τη συμμόρφωση ή όχι στις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του Μνημονίου», αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας. Αποδίδει στις εκλογές το μεταρρυθμιστικό έλλειμμα και την παραλυσία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και ισχυρίζεται ότι η προοπτική εκλογής κυβέρνησης που θα θελήσει να θέσει σε τροχιά αμφισβήτησης την εφαρμογή του Μνημονίου «έχει φέρει στο προσκήνιο συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας, όχι μόνο από το ευρώ, αλλά και γενικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κατηγορεί τα κόμματα που ευαγγελίζονται δομικές αλλαγές στο Μνημόνιο για «αβάσταχτη ελαφρότητα» και υποστηρίζει ότι εφικτή και «επιθυμητή» είναι μόνο «κάποιου είδους περιορισμένη και στοχευμένη επαναδιαπραγμάτευση»

Keywords
Τυχαία Θέματα