Πιέσεις Γλέζου προς Βενιζέλο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

14:32 5/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε προφορικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ο κ. Γλέζος επέμεινε πως πρέπει να συνεδριάσει η ειδική επιτροπή της Βουλής που έχει συγκροτηθεί. Ο Μανόλης Γλέζος, εξάλλου, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να δοθεί στους βουλευτές-μέλη της επιτροπής επισήμως το πόρισμα, αλλά και να «εκμεταλλευθεί»

η Ελλάδα την επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ, προκειμένου να θέσει εκ νέου το θέμα των αποζημιώσεων.

«Τι θα πει ηθικό χρέος;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε θετικός στα αιτήματα του Μανόλη Γλέζου και διαβεβαίωσε τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να «πάει πάσο» στις διεκδικήσεις της.
Νωρίτερα, ο Μανόλης Γλέζος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM, είχε εξαπολύσει βολές προς τον κ. Γκάουκ, για τη δήλωση του τελευταίου πως «δεν αρνούμαστε το ηθικό χρέος σχετικά με τις επανορθώσεις». «Αυτά δεν στέκουν. Τι θα πει ηθικό χρέος; Γιατί να νιώθουν ηθικό χρέος μονάχα απέναντί μας; Το ηθικό χρέος απέναντι στις άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που καταλόγισαν οι άλλοι. Δεν το καταλόγισα εγώ. Είναι καταλογισμένο, δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Ούτε για το αναγκαστικό δάνειο χωρά αμφισβήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο Μανόλης Γλέζος.

Keywords
Τυχαία Θέματα