ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ

15:55 4/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές, που στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας σπεύδουν να προβοκάρουν τους χειρισμούς Μόντι και ρίχνουν στο τραπέζι την λέξη «εκλογές».

 Σε μια προσπάθεια, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας κατά των σπρεντ, που να προβλέπει την μαζική αγορά ομολόγων του ιταλικού δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε συνδυασμό με την αποφυγή ένταξης της χώρας σε επιτήρηση από

του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ίδιος δέχεται τα εσωτερικά πυρά.

Η εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο» εκτιμά ότι οι νέες οικονομικές δεσμεύσεις «είναι πολύ πιθανό να ενισχύσουν τόσο την αντιπολίτευση του Μπέπε Γκρίλο, με το κίνημα Πέντε αστέρων που αμφισβητεί όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς, όσο και την μπερλουσκονική κεντροδεξιά». Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός του όμιλος «Μέντιασετ» μεταδίδει ότι ο μεγιστάνας πρώην Πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζεται να επιστρέψει στο προσκήνιο, νοικιάζοντας κρουαζιερόπλοιο, προκειμένου να επισκεφθεί όλες τις περιφέρειες της χώρας. Όπως είχε κάνει, δηλαδή, πριν δώδεκα χρόνια, το 2000.

Σημειωτέον ότι μετά την έγκριση του Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπει την σταθερή μείωση του ιταλικού δημοσίου χρέους κατά περίπου 45 δισ. ευρώ το χρόνο, για την επόμενη 20ετία, επιπλέον περικοπές και έλεγχοι στην διαχείριση της χώρας, προβάλλουν τώρα στον ορίζοντα. Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι από το πακέτο αποκρατικοποιήσεων θα κατορθώσει να συγκεντρώσει περίπου 400 δισ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, ο Μάριο Μόντι περιμένει με στωικότητα τι προτίθεται να πράξει ο Ισπανός ομόλογός του, Μαριάνο Ραχόϊ και να βεβαιωθεί ότι οι ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για την συγκράτηση των σπρεντ, αυτή την φορά, θα είναι οριστικές και μη αναστρέψιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα