Πετυχημένος ο γάμος αλά …ιντερνετικά

11:48 4/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Πολλές φορές ακούγεται η άποψη ότι το Διαδίκτυο συμβάλλει στην αποξένωση των ανθρώπων και ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να κάνει ουσιαστική σχέση από την οθόνη, ωστόσο αυτό είναι άποψη και όχι επιστημονικό τεκμήριο. Μεγάλη αμερικανική έρευνα έρχεται να διαψεύσει αυτή την άποψη, ίσως και προκατάληψη, για τις διαδικτυακές ερωτικές γνωριμίες, αφού σύμφωνα με αυτήν, όχι μόνο γίνονται γνωριμίες που καταλήγουν σε γάμο αλλά αυτός έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένος και να κρατήσει περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους γάμους όσων γνωρίστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Οι αιτίες της

επιτυχίας των online γνωριμιών, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνουν τα ισχυρά κίνητρα για γνωριμία που έχουν όσοι αναζητούν σύντροφο στο διαδίκτυο, τη δυνατότητα να «τσεκάρουν» με διάφορους τρόπους εκ των προτέρων στοιχεία για το υποψήφιο διαδικτυακό ταίρι, καθώς και την μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρει το Ίντερνετ, οπότε μπορεί κανείς να βρει ταίρι που του ταιριάζει περισσότερο.

Η έρευνα διήρκεσε 7 ολόκληρα χρόνια και οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας John Cacciopo του πανεπιστημίου του Σικάγο, μελέτησαν περιπτώσεις 19.100 ανθρώπων και όπως προέκυψε το ένα τρίτο των γάμων ξεκίνησε από online γνωριμία.

Άλλωστε με το Ίντερνετ να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν κατά πολύ οι ιστότοποι διαδικτυακών γνωριμιών, ενώ σε αυτές συνέβαλαν και ιστότοποι που δε σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, όπως το facebook και το twitter. Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες γνωριμίες γίνονται μέσω ειδικών ιστότοπων γνωριμιών και όσοι ψάχνουν ταίρι μέσω διαδικτύου είναι συνήθως 30 έως 40 ετών και έχουν εισόδημα άνω του μέσου όρου και με υψηλή μόρφωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πιο αποτυχημένοι γάμοι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα είναι αυτοί που ξεκίνησαν από γνωριμία σε μπαρ ή σε ραντεβού στα τυφλά.

Λέτε αυτή η είδηση να επηρεάσει τους ανύπαντρους και να τους ωθήσει να ψάξουν σύντροφο αποκλειστικά μέσω ίντερνετ; Δεν είναι απίθανο. Άλλωστε, ποιος θέλει έναν αποτυχημένο γάμο;

Keywords
Τυχαία Θέματα