ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΜΑΤ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Αγανακτισμένοι αγρότες που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα λιτότητας, που όπως λένε θα τους επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα εισέβαλαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες αρχικά συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων  και πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, με μαύρες σημαίες και επικεφαλής έναν αγρότη πάνω σε άλογο, στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Στη

συνέχεια, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην πλατεία Κουντουριώτη, στο λιμάνι, τα οποία κατέλαβαν συμβολικά.

Εκεί  έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όταν ο  γενικός γραμματέας, Γ. Δεικτάκης, αφού πρώτα μίλησε για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ευχαρίστησε τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι  αποδοκιμασίες ενώ κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν μπουκάλια εναντίον του.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μιλώντας στους αγρότες και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, είπε ότι η αγροτική τάξη είναι η περισσότερο θιγμένη από κάθε άλλη τάξη των Ελλήνων και κάλεσε σε ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, ενώ, πρόσθεσε ότι αν δεν γίνουν δεκτά αυτά τα αιτήματα ο ίδιος θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Έπειτα από την αποχώρησή τους από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οι αγρότες κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου και  μπήκαν στον προαύλιο χώρο του αεροδρομίου. Στη συνέχεια μπήκαν στις αίθουσές του, ενώ, επιχείρησαν να σπάσουν την καγκελόπορτα του αεροδρομίου και να μπουν στην πίστα προκειμένου να την καταλάβουν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και ακολούθησε πετροπόλεμος από μερίδα αγροτών προς τους αστυνομικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα