Πέταξαν αυγά και ντομάτες στη Βουλγαρική Βουλή

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που ξεκίνησαν με αφορμή το διορισμό του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι ως επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας. Ο διορισμός του ανακλήθηκε μετά το κύμα αντιδράσεων, οι διαδηλώσεις ομως συνεχίζονται με αιτήματα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι και την αλλαγή του Εκλογικού Κώδικα.

Χθες, οι διαδηλωτές

συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τη Βουλή ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση «Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ έξω από το Εθνικό Κοινοβούλιο» που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας ακυρώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς λίγοι βουλευτές τόλμησαν να περάσουν μέσα από το πλήθος. Προσήλθαν μόνον οι βουλευτές του Συνασπισμού για τη Βουλγαρία και του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάγια Μανόλοβα εξήλθε, χθες, έξω από το κτίριο της Βουλής για να συνομιλήσει με ένα διαδηλωτή που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Οι διαδηλωτές τις πέταξαν όμως αυγά και ντομάτες και απαίτησαν να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Μιχαϊλ Μίκοφ υποστήριξε -ως είθισται- ότι οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από συμφέροντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα