Περιστατικά νοθείας και χρηματισμού καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Για νοθευμένο δημοψήφισμα κατηγορεί η αντιπολίτευση τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και υπογραμμίζει ότι «η έκταση των παραβιάσεων φανερώνει τη σαφή πρόθεση να νοθευτεί η βούληση των εκλογέων εκ μέρους των Αδελφών Μουσουλμάνων, με σκοπό να εγκριθεί το σύνταγμα της Αδελφότητας».

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας, τον συνασπισμός των κυριότερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων, παρατηρήθηκαν παραβιάσεις

σε όλες τις περιοχές που ψηφίζουν σήμερα «και με παρόμοια μέσα». Συγκεκριμένα, το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας καταγγέλλει ότι τα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει «ναι» στο Σύνταγμα, μοιράζοντας ζάχαρη, λάδι και τσάι. Ανεπιβεβαίωτη παραμένει η πληροφορία ότι στο Κάιρο ένας δικαστής εμπόδισε τους χριστιανούς ψηφοφόρους να μπουν στο εκλογικό τμήμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόνο στις 10 από τις 27 επαρχίες της Αιγύπτου διεξάγεται η ψηφοφορία. Αυτή η διαίρεση της χώρας σε δύο ζώνες, με δύο διαφορετικές ημερομηνίες δημοψηφίσματος, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, για να αντιμετωπιστεί πιθανό μποϊκοτάζ των δικαστών που είναι επιφορτισμένοι να επιβλέπουν τη διαδικασία. Το δημοψήφισμα αφορά στο νέο Σύνταγμα, το οποίο θα είναι εγγύτερο στον ισλαμικό νόμο της Σαρίας και ουσιαστικά θα είναι οπισθοδρομικό σε σχέση με το αίτημα, που υπάρχει από τους φιλελεύθερους αντιπολιτευόμενους.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα άνοιξαν στις 8:00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 19:00 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα