ΠΕΡΑΣΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η τροπολογία για τις ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή. Κατά ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρών το ΚΚΕ

Η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στις ΠΑΕ και τα ΤΑΑ όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων να καταθέτουν ένα μήνα έπειτα από την έναρξη του

πρωταθλήματος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα πέρασε κατά πλειοψηφία από την Βουλή. Παρά την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε την συνεχιζόμενη πρακτική να κατατίθενται τροπολογίες σε άσχετα ως προς το περιεχόμενό τους νομοσχέδια και ζήτησε να αποσυρθεί, η επίμαχη ρύθμιση τελικά υπερψηφίστηκε.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία θεσπίζεται η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη του πρωταθλήματος, αντί πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που ίσχυε, με το σκεπτικό ότι υπάρχει «αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων» και για αυτό κρίθηκε απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δε θα υπάρξει καμία ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι δεν θα προκύψουν ρυθμίσεις.

Οπότε, παρά την αρχική σκέψη να υπάρξει και διάταξη μέσα στη συγκεκριμένη τροπολογία για ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ σε 60 δόσεις, κάτι τέτοιο δεν προωθείται, αφού το υπουργείο Οικονομικών θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση για τον απλό πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα