ΠΑΣΟΚ: Ζητούνται υποψήφιοι για τις εκλογές

Και ενώ στις εκλογές του 2010, το ΠΑΣΟΚ , πανίσχυρο τότε στη Βουλή, είχε κερδίσει τις οκτώ από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, σήμερα θα θεωρηθεί άθλος αν καταφέρει να διατηρήσει τις …μισές.

Στην Αττική, θεωρείται βέβαιο, ότι υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, που δεν αποκλείεται πάντως να στηριχθεί και από τη ΝΔ,

ενώ σκέψεις για ανεξάρτητη υποψηφιότητα –μια και οι σχέσεις της με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι στο ναδίρ- φέρεται να κάνει η αντιπεριφερειάρχης σήμερα, Μαρία Καρακλιούμη.

Αντιστοίχως, για άλλη μια τετραετία προτίθεται να ζητήσει τις ψήφους των πολιτών στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο Άρης Γιαννακίδης, και στη Δυτική Μακεδονία επιθυμεί να «μετρήσει τις δυνάμεις» του εκ νέου ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες συνιστά η υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, δεδομένης της πρόθεσης του πρώην υπουργού του και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη να διεκδικήσει την περιφέρεια ανεξάρτητος μεν, που δεν αποκλείεται να στηριχτεί πάντως τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο από τη ΔΗΜΑΡ. Ένα από τα ονόματα που φέρονται να συζητιούνται στην περιοχή πάντως είναι αυτό του πρώην υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη.

Στην Κρήτη, για δεύτερη θητεία θα διεκδικήσει την εκλογή του ο Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα είναι εκτός μεγάλου απροόπτου υποψήφιος ο Γιάννης Μαχαιρίδης. Στην ίδια Περιφέρεια πάντως, «παίζει» ένα ακόμα όνομα, αυτό του επί χρόνια δημάρχου Σύρου Γιάννη Δεκαβάλλα. Όσο για το Βόρειο Αιγαίο, δεν είναι σαφές ακόμα κατά πόσον προτίθεται να «ξαναμετρηθεί» στην αρένα των εκλογών ο Νάσος Γιακαλής.

Άγνωστο παραμένει το κατά πόσον θα στηριχθεί ξανά από την Χαριλάου Τρικούπη ο Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο, που είχε εκλεγεί με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ το 2010, καθώς σε πρόσφατη έρευνα μετρήθηκαν ακόμα ο πρώην «πράσινος» βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες.

Στη Δυτική Ελλάδα, υποψήφιος θα είναι πιθανότατα ο Απόστολος Κατσιφάρας, στον βαθμό τουλάχιστον που δεν θα διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων, ενώ στην Στερεά Ελλάδα δεν είναι καθόλου σίγουρη η νέα υποψηφιότητα του Κλέαρχου Περγαντά. Στο Ιόνιο, συζητείται και πάλι το όνομα της Άντζελας Γκερέκου, χωρίς πάντως η ίδια να έχει εκφραστεί σχετικά.

Σε αναζήτηση βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη για τον κατάλληλο υποψήφιο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον Έκτορα Νασιώκα να προωθείται από «πράσινα» στελέχη για τη θέση, ενώ υποψήφιος δεν έχει βρεθεί και για την Ήπειρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα