ΠΑΣΟΚ: Ένας φεύγει, τρεις έρχονται…

Ένας φεύγει, τρεις έρχονται… Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν στο ΠΑΣΟΚ την προαναγγελθείσα σε κάθε περίπτωση ανεξαρτητοποίηση του Χρήστου Αηδόνη από την ΚΟ του κόμματος, εκτιμώντας ότι το ισοζύγιο για το κόμμα είναι θετικό. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή τριών βουλευτών που είχαν διαγραφεί προ διμήνου περίπου, όταν δεν ψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ.Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής δεν θα επιστρέψουν –και μάλιστα σύντομα- μόνο

στο κόμμα, στο πλαίσιο της πανστρατιάς που ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος στο τέλος Φεβρουαρίου, αλλά και στην πράσινη ΚΟ.

Ειδικά με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άντρες συζήτησαν για σειρά πραγμάτων, κυρίως της επικαιρότητας αλλά και του άμεσου μέλλοντος σε κομματικό και μη επίπεδο και τελικά, έδωσαν τα χέρια. Αυτό οδήγησε και στη χθεσινή δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, που χαρακτήρισε εξαιρετικά αναγκαίο και θετικό το κάλεσμα του προέδρου του κινήματος «για την επανασυσπείρωση χωρίς προαπαιτούμενα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην προοπτική της παράταξης» και αυτονόητη την ενεργό συμμετοχή και συμβολή του, με τις προτάσεις και τις θέσεις του σε αυτή την πορεία. Αντιστοίχως, ενθουσιώδης αναμένεται και η τυπική επιστροφή του, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να θυμίζουν με νόημα χθες τον …ρόλο του Κώστα Σκανδαλίδη, στην μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος και ο Γιάννης Κουτσούκος, δηλώνοντας ότι «θα αγωνιστεί για ένα γνήσιο και αντιπροσωπευτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που το θεωρεί τελευταία ευκαιρία». Από την πλευρά του τέλος, ο Μιχάλης Κασσής –που στο μεσοδιάστημα από την διαγραφή του πάντως, είχε επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ- υποστήριξε πως έτσι και αλλιώς, δεν είχε αποχωρήσει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. «Μπορεί να διαγράφηκα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είμαι γυρολόγος. Με την ευκαιρία του προσκλητηρίου του κ.Βενιζέλου, μετά χαράς θα γυρίσω στο σπίτι μου», είπε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Το γεγονός πάντως, μπορεί από την μία πλευρά να προσθέτει δυνάμεις στο ταλαιπωρημένο εσχάτως ΠΑΣΟΚ, από την άλλη όμως, δημιουργεί νέο κύκλο εσωστρέφειας, καθώς οι πρώτες «γκρίνιες» βουλευτών που εκτιμούν τώρα ότι κακώς υπερψήφισαν τα μέτρα, έχουν ήδη αρχίσει και αναμένεται να ενταθούν…

Keywords
Τυχαία Θέματα