«Παρών» ξανά (;) από τη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αν και στην ίδια ομιλία, χθες, στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στο «Σινέ Κεραμεικός», ο Φώτης Κουβέλης έκανε λόγο για κυβέρνηση «με ορίζοντα τετραετίας», είναι σαφές ότι το κυβερνητικό κοστούμι έχει αρχίσει να πέφτει στενό στη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου αντιμετώπιζαν,

χθες το απόγευμα, ως «δυσάρεστη έκπληξη» τις διαρροές συνεργατών του Γιάννη Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες θα διατηρηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και το 2013 και θα χρειαστούν απολύσεις στο Δημόσιο.

«Όχι νέα μέτρα»

Έτσι, χθες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να στηρίξει το κόμμα του και ο ίδιος νέα μέτρα λιτότητας, ενώ συνεργάτες του εξέφραζαν στο matrix24.gr την εκτίμηση πως «η κυβέρνηση δεν αντέχει εξ αντικειμένου να λάβει νέα μέτρα». Παράλληλα, αν και συνήθως ο Φώτης Κουβέλης αποφεύγει, σε δημόσιες παρεμβάσεις του, να αναφέρεται σε εξειδικευμένες φορολογικές παρεμβάσεις, επέλεξε να στείλει μήνυμα και… στον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα: «δεν πρέπει να υπάρξει παράταση εφαρμογής του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών και πρέπει να εφαρμοσθεί το 2013 ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας», είπε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας και το σενάριο διατήρησης του χαρατσιού στα ακίνητα.

«Παρών» ξανά;

Η προαναφερθείσα επιλογή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ επαναφέρει τα σενάρια που τον θέλουν να προσανατολίζεται να δηλώσει «παρών», αν γίνει ψηφοφορία στη Βουλή για λήψη νέων μέτρων. Άλλωστε, στην Αγίου Κωνσταντίνου αποτελεί κοινό τόπο ότι το πολιτικό DNA της ΔΗΜΑΡ δεν αντέχει να στηρίξει νέα μέτρα λιτότητας.
Σε κάθε περίπτωση, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται, από σήμερα, να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και να αξιώσει να συσκεφθούν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτίθεται να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά «πιο δυναμική διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφής και όχι μόνο με τεχνοκράτες», ενώ επιθυμεί να ενημερωθεί αφενός για τα «αγκάθια» και τις «κόκκινες γραμμές» της τρόικας και, αφετέρου, για τους καρπούς των παρεμβάσεων του Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα