ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Η ευρωζώνη φέρεται διατεθειμένη να διαπραγματευτεί  χαλάρωση των όρων του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα σύμφωνα με την γερμανική έκδοση των Financial Times.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου,

θα απαιτήσει αλλαγές στο πρόγραμμα της χώρας. Συνεπώς, εάν τα άλλα κράτη μέλη θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν τέτοιες διαπραγματεύσεις.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η Τρόικα των δανειστών προχωρά με βάση την υπόθεση ότι η Ελλάδα έχει ήδη παραβιάσει τους όρους του σχεδίου μεταρρύθμισης. Κάτι που αναμένεται να το επιβεβαιώσει  στην επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα. Βέβαια, επισήμως, οι δανειστές δηλώνουν πως θα απαιτήσουν από τη χώρα μας, να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις. «Αναμένουμε από τους Έλληνες να τηρήσουν τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στους FTD.

Άλλες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα και με την εφημερίδα Έθνος, θέλουν τον Όλι Ρεν να ζητά ενυπόγραφες δεσμεύσεις και από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο δέσμευσης όλων των κομμάτων που θα εκλεγούν, για την εφαρμογή των συμφωνημένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα