Παραπέμπεται στη Χάγη από τη βουλή ο Γιανουκόβιτς

Η παραπομπή του φιλορώσου ανατραπέντος προέδρου θα γίνει μόλις ο τελευταίος συλληφθεί, καθώς από το Σάββατο διαφεύγει και είναι άγνωστο πού βρίσκεται.

Στο ΔΠΔ της Χάγης αποφασίστηκε να παραπεμφθούν επίσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Ψόνκα.

Το ίδιο το ΔΠΔ, πάντως, σημείωσε δια του εκπροσώπου του ότι δεν έχει λάβει ακόμη σχετικό αίτημα από πλευράς των ουκρανικών αρχών.

Ο Φάντι Ελ Αμπντάλα τόνισε ότι μια κυβέρνηση

δύναται να κάνει δημόσια δήλωση αποδοχής της αρμοδιότητας του δικαστηρίου για γεγονότα του παρελθόντος, ωστόσο επαφίεται στον εισαγγελέα του ΔΠΔ το εάν και πότε θα αρχίσει έρευνα για μία υπόθεση.

Υποψήφιος ο Κλίτσκο

Την ίδια ώρα ο πρώην μποξέρ Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε την υποψήφιότητά του για τον προεδρικό θώκο της Ουκρανίας στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Ο 41χρονος που είχε υποσχεθεί να «ρίξει νοκ άουτ» τον Γιανουκόβιτς. Ήταν παρών στους δρόμους μαζί με τους διαδηλωτές ενώ και οι συνεχείς επαφές του με ηγέτες της Δύσης τον καθιστούν έναν πιθανό υποψήφιο για την προεδρία. Θεωρείται ειλικρινής και τίμιος όμως η «αχίλλειος πτέρνα» του είναι η απειρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα