Παραμένει το ασυμβίβαστο για όσους κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές

Ίσχυε από το 1981. Προτάθηκε, προ μηνός, να καταργηθεί. Εν τέλει, παραμένει.

Ο λόγος για το ασυμβίβαστο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούν εν ενεργεία βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Την κατάργησή του είχε ζητήσει, κατά πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να «στριμώξει» τους «58». Εν τέλει, η κίνηση «μαράθηκε» χάριν της Ελιάς ενώ, παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς που

αντιμετώπισε με κατανόηση την πίεση που δεχόταν ο κυβερνητικός του εταίρος προχώρησε σε… πολιτικό ασυμβίβαστο για τα γαλάζια στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ή να μπορεί να επιστρατεύσει βουλευτές για την ευρωπαϊκή μάχη ενώ και η ΔΗΜΑΡ έμοιαζε επιφυλακτική.

Οι μόνοι που φέρονταν, τελικά, να επωφελούνται από την αλλαγή ήταν οι ιδρυτές της «Ένωσης», Πολύδωρας, Ζώης και Νικολόπουλος καθώς ο πρώτος και ο τρίτος εμφανίζονταν αποφασισμένοι να κατέβουν στις ευρωεκλογές προκειμένου να μαζέψουν σταυρούς για το νεοσύστατο κόμμα, χωρίς να αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο απώλειας των εδρών τους, οι οποίες και θα… επέστρεφαν στη Ν.Δ.

Κατόπιν αυτών, και αφού και το ΠΑΣΟΚ συνειδητοποίησε ότι ελάχιστο όφελος μπορούσε να αποκομίσει, η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει το ασυμβίβαστο για τους εν ενεργεία βουλευτές. Ως αποτέλεσμα όποιοι κοινοβουλευτικοί θέλουν να εκτεθούν στην ψήφο των πολιτών για τις Βρυξέλλες, θα πρέπει να παραιτηθούν προκαταβολικά. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται στελέχη όπως οι Μαν. Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κατερίνα Παπακώστα από τη Ν.Δ. ενώ είχε ακουστεί και το όνομα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ωστόσο φέρεται να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα