Παραλίγο… τέταρτο Μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ

07:55 6/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Η εν λόγω εφημερίδα αποκάλυπτε επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία -κατά την ανάλυση της Εφ.Συν.- ο πρωθυπουργός ζητούσε νέο δάνειο και, άρα, προανήγγελλε νέο Μνημόνιο.
Όμως, επρόκειτο απλώς για το τριμηνιαίο letter of intent

με υπογραφή πρωθυπουργού, υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος που στέλνει η ελληνική κυβέρνησης προς τους τρεις δανειστές της χώρας, κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα τρίμηνο του προγράμματος προσαρμογής και σ’ αυτό τίθενται οι στόχοι των δύο επόμενων τριμήνων.
Ωστόσο, στην προσπάθειά της να δείξει ότι έχει… αστραπιαία πολιτικά ανακλαστικά, η αξιωματική αντιπολίτευση «πιάστηκε» από το πρωτοσέλιδο και εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι το δικό της «success story» «φέρνει νέα δάνεια και μνημόνια». «Όπως δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η επιστολή της 17ης Μαΐου του πρωθυπουργού στην Κριστίν Λαγκάρντ που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά είναι αναρτημένη και στο επίσημο σάιτ του ΥΠ.ΟΙΚ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει μια εικόνα τεχνητής ανάκαμψης, έχει πλήρη γνώση της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής και της ανάγκης νέας χρηματοδότησης με ακόμα πιο δυσβάσταχτους όρους», τόνιζε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που όλα τα παραπάνω… δεν είχαν καμία σχέση με την επιστολή του πρωθυπουργού…

Keywords
Τυχαία Θέματα