Παράδοση άνευ όρων από Στουρνάρα

«Δεν το γνωρίζω. Από ό,τι φαίνεται όχι», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει περιθώριο για την αλλαγή όρων του Μνημονίου.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι η χθεσινή επιστολή του επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε. ήλθε ύστερα από δικό του αίτημα να πάρουν θέση οι εκπρόσωποι της τρόικας για το λάθος στους πολλαπλασιαστές

του Μνημονίου. «Ο κ. Ρεν πήρε θέση. Ζήτησα να πάρουν κοινή θέση, όμως. Και το ΙMF και η Commission και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο αίτημα για αλλαγές, απάντησε ότι «είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να πούμε», πρόσθεσε όμως ότι «εμείς εμμένουμε στους στόχους που έχουμε θέσει» και υπογράμμισε: «Δεν αμφισβητούμε τους στόχους».

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

«Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις»

Ο Γ. Στουρνάρας μίλησε και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Δημόσιο. «Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις», είπε. «Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε το Δημόσιο, βλέπουμε μπροστά» πρόσθεσε και σημείωσε: «Αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο του νέου Αναπτυξιακού Προτύπου και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα