ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 170 τραυματίσθηκαν στις δυο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί στη Δαμασκό. Έκκληση για βοήθεια από τον επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη χώρα.

Ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια για να σταματήσει η βία στη χώρα. Η έκκληση έγινε από τον τόπο των επιθέσεων, τη Δαμασκό. «Εμείς, η διεθνής κοινότητα, είμαστε εδώ μαζί με το συριακό λαό και καλώ όλο

τον κόσμο στη Συρία και στο εξωτερικό να βοηθήσουν να σταματήσει αυτή η βία», τόνισε ο στρατηγός Μουντ.

Για τις επιθέσεις αυτές αλληλοκατηγορούνται αντιπολίτευση και καθεστώς.

«Το καθεστώς πραγματοποιεί τις επιθέσεις αυτές για να στείλει δύο μηνύματα: το ένα προς τους παρατηρητές του ΟΗΕ για να τους διαμηνύσει ότι κινδυνεύουν και το δεύτερο για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι ένοπλες ομάδες και η Αλ-Κάιντα δρουν στη Συρία», δήλωσε ο Σαμίρ Νασάρ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν η Αλ-Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτές, γιατί δεν πραγματοποίησαν κάποια την ημέρα των εκλογών για να εμποδίσουν τον κόσμο να συμμετάσχει σ΄αυτές;», τόνισε ο Νασάρ.

Διαβάστε επίσης: ΔΥΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα