«Ούτε ο Τσολάκογλου δεν τα έκανε αυτά!» – «Θέλετε να κάνετε Β. Κορέα την Ελλάδα!»

«Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη όχι ανεύθυνη πολιτική. Αναγνωρίζω ότι τα 13,5 δις δεν είναι εύκολα λεφτά για να τα βρεις. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για να βρεθούν. Κάντε μου προτάσεις ισοδύναμων μέτρων»

Αυτό δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει να κάνει Βόρεια Κορέα την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι προχωρά στην κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης κάτι που δεν τόλμησε να κάνει καμία κατοχική κυβέρνηση.

«Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν τόλμησε να το κάνει αυτό, Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει», σημείωσε ο κ. Στρατούλης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Στουρνάρα που του αντέτεινε:

«Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη. Αλλά τι προτάσεις έχετε; Κάντε μου προτάσεις που να κρατάνε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αφήστε τους αφορισμούς και καταθέστε προτάσεις. Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη πολιτική και όχι ανεύθυνη πολιτική όπως εσείς. Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα».

Ο κ. Στουρνάρας επέκρινε όλους όσους αντιδρούν χωρίς να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις ενώ επανέλαβε ότι η ψήφιση του πακέτου των νέων μέτρων είναι μονόδρομος για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.

«Διανύσαμε τα 2/3 των προσπαθειών μας. Βρισκόμαστε πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα