«Όσοι υποκινούνται από τη διαπλοκή, να μην κοιμούνται ήσυχοι»

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι στο περιβάλλον Σαμαρά «στήνεται η νέα διαπλοκή» και προειδοποιεί πως: «όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, υποκινούμενοι πολιτικά από τη διαπλοκή, να μην κοιμούνται ήσυχοι».

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση του

πως το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί καθώς, όπως λέει, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή και για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις, τονίζει ότι «η κοινή γνώμη μένει άφωνη με το μέγεθος της λεηλασίας του δημόσιου συμφέροντος που βγαίνει κάθε τόσο στην επιφάνεια» και δηλώνει ανοιχτά πως αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις ο ίδιος σκοπεύει να επαναφέρει στο δημόσιο ότι χρειάζεται να είναι δημόσιο, για τις ανάγκες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και την κοινωνική συνοχή, καθώς και ότι έχει παραχωρηθεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και με παράνομο τρόπο. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «πράξη εθνικής μειοδοσίας τον συμψηφισμό των πιθανών κοιτασμάτων με το χρέος της χώρας».

Έτσι, ζητά την άμεση προσφυγή στις κάλπες και καταγγέλλει τις εξαγγελίες Σαμαρά υπογραμμίζοντας ότι: «Πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού, κοροϊδεύοντας συνειδητά ότι θα επαναδιαπραγματευτούν και την επόμενη μέρα των εκλογών, μας είπαν ουδείς αναμάρτητος». Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό καταμαρτυρά ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει μετατραπεί σε δορυφόρο της δεξιάς και του κ. Σαμαρά» και αφήνει ανοικτή την πόρτα στα απογοητευμένα στελέχη της ΔΗΜ. ΑΡ. υπενθυμίζοντας πως υπάρχει μια ισχυρή εσωκομματική τάση που διαφωνεί με τη συμπόρευση με το Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα