«ΟΣΜΗ» ΑΠΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, PROTON ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Δύο «περίεργες» εγγραφές που αφορούν σε εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία ήδη  ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη εντόπισαν στη λίστα Λαγκάρντ οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης  που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση.  


Μόλις εντόπισαν τις συγκεκριμένες αναφορές στα ονόματα των καταθετών, αμέσως σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη από αυτές αφορά σε πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και η δεύτερη σε άλλο πρόσωπο που  φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των θαλασσοδανείων της Proton Bank   επί των

ημερών της  προεδρίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αμέσως , όπως όφειλαν,  ενημέρωσαν τις αρμόδιες δικαστικές αρχές που ερευνούν τις δύο αυτές υποθέσεις.  Οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους ανοιχτές δικογραφίες  καλούνται να διασταυρώσουν αν τα επίμαχα στοιχεία ήταν γνωστά στους ίδιους ή αν απαιτείται να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την επεξεργασία τους.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της έρευνας  των οικονομικών εισαγγελέων για τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ  εμφανίστηκαν στο Εφετείο οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπέλέρης και Γιάννης Διώτης, οι οποίοι είχαν κληθεί ως ύποπτοι. Και οι δύο, όπως ήταν αναμενόμενο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία λίγων ημερών για να ετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους  με τις θέσεις τους , ώστε να αντικρούσουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Αμέσως μετά οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και  θα αποφασίσουν αν θα παραγγείλουν την άσκηση ποινικής δίωξης, αν θα θέσουν τη δικογραφία στο αρχείο ή αν θα στείλουν το φάκελο στην Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα