ΩΡΑ ΣΑΜΑΡΑ

Στην αυριανή ομιλία προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ και σε αυτή της Πέμπτης προς την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος ανοίγει τα χαρτιά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ποιοί εκλέγονται στη Βουλή και το κόμμα.

Την ευκαιρία να απευθυνθεί όχι μόνον στους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη αλλά και στους πολίτες, που δέχονται έναν καταιγισμό πληροφοριών για μέτρα αλλά και για… έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός,

Αντώνης Σαμαράς.

Αφενός το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να εκλέξει τον Θαν. Μπούρα ως νέο της Γραμματέα. Αφετέρου το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και συγκαλείται η Πολιτική Επιτροπή για να αναδείξει το νέο Γραμματέα του κόμματος, στη θέση του νυν υπουργού Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζου.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δώσει απαντήσεις στην κριτική που δέχεται για «εγκατάλειψη» της επαναδιαπραγμάτευσης αλλά και να εξηγήσει σαφώς το κυβερνητικό σχέδιο που έχει ως πρώτο στόχο να διαψεύσει τα σενάρια και να ακυρώσει ενδεχόμενες επιδιώξεις που θα ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Στον απόηχο των νέων δηλώσεων (ενδεικτικά του γερμανού αντικαγκελαρίου Φιλ. Ρέσλερ) ή δημοσιευμάτων (Spiegel), ο έλληνας Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει ότι ο μείζον στόχος της παραμονής της χώρας στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων παραμένει εφικτός, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι συμφωνίες και υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ποιοι οι υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα

Έφθασαν μέχρι τον αριθμό των εννέα, αλλά εν τέλει περιορίστηκαν στους οκτώ οι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Γραμματέα της Ν.Δ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, όσο πλησιάζουμε προς την Πέμπτη και άλλα στελέχη – κυρίως τα ολιγότερο προβεβλημμένα – να εγκαταλείψουν την κούρσα αφού σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και ηγετικά στελέχη του κόμματος. Ο κ. Δημήτρης Πανοζάχος που το Σάββατο είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος, εν τέλει πείσθει να μην επιμείνει.

Η μάχη για τη θέση του Γραμματέα θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν, μεταξύ δύο υποψηφίων, του Φίλιππου Ταυρή που εκπροσωπεί την προεδρική φρουρά, διατηρώντας παράλληλα θερμές σχέσεις με τους «καραμανλικούς», και του Νικήτα Κακλαμάνη. Ερωτηματικό αποτελεί η δυναμική που θα έχει η υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου, εφόσον βέβαια φθάσει μέχρι τέλους. Υποψήφιοι είναι ακόμη ο πρ. Βουλευτής Παναγ. Αδρακτάς,  ο βουλευτής Βοιωτίας Γ. Καράμπελας, ο ιατρός και πολιτευτής Κορίνθου Θαν. Παπαχριστόπουλος καθώς και δύο πρόεδροι νομαρχιακών στη Β’ Αθήνας οι Β. Κοκόσης  και Θοδ. Λαμπρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα