ΟΟΣΑ: Το ελληνικό χρέος θέλει νέο «κούρεμα»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», που επικαλείται έγκυρους οικονομικούς κύκλους, ο διεθνής οργανισμός δεν βλέπει καμία ένδειξη βιωσιμότητα του χρέους με τις παρούσες συνθήκες και πολιτικές.

Της έκθεσης του ΟΟΣΑ, προηγήθηκαν μεμονωμένοι αναλυτές και ερευνητικά ινστιτούτα, ακολούθησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και την τελευταία έκθεση του, όπου προτείνει κούρεμα ύψους 25% σε περίπτωση που το πρόγραμμα διάσωσης αντιμετωπίσει «κενά αέρος».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν ΔΝΤ και ΟΟΣΑ κρίνουν το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο και άρα το «κούρεμα» καθίσταται απαραίτητο, είναι γιατί δεν βλέπουν καμία ουσιαστική ανάπτυξη εν όψει. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη και τον κόσμο συνολικά.

Σε άλλο σημείο η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σημειώνει ότι έως και το 2014, το 98,4% της βοήθειας θα έχει διατεθεί για υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και πως αν δεν δοθούν νέα δάνεια ή δεν υπάρξει νέο «κούρεμα», τότε από το σύνολο της συνολικής επίσημης βοήθειας δεν θα έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, ενώ το χρέος θα παραμένει μη βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα