Ονόματα ζητά η δικαιοσύνη από τον Ευσταθίου

15:20 2/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά από τον κατηγορούμενο ονόματα από πάνω μέχρι κάτω και όχι μόνο πρόσωπα που λίγο πολύ είναι γνωστά στη δικαιοσύνη ότι εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, ο οποίος απολογείται από το πρωί παρουσία του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου έχει μέχρι τώρα:

Κατονομάσει τουλάχιστον δέκα πρόσωπα που δωροδόκησε στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμβάσεων για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Άσραντ.Ομολογήσει ότι έδωσε μίζες περίπου τριών εκατομμυρίων
ευρώ .Δώσει επωνύμως δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων ,ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών.Επίσης έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχα 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει ακόμα πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων (αντιπρόεδρος και μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος), ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής ´Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή αν δόθηκαν μίζες στους ήδη καταδικασμένους για τις χρυσές μίζες Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά.

Αντίθετα, καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Α. Κάντα ως εκβιαστή υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON ιδιοκτησίας του. Είπε στον ανακριτή οτι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών.

Έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα